Love

Det finns stunder i livet när man behöver lite extra styrka och tröst, och det läskigaste här hemma är tydligen när man ska gå på toaletten själv. Så för att komma till bukt med barnens rädslor har vi en numera en ny familjemedlem. Tillåt mig att presentera… Trygghetsbollen!

Trygghetsbollen är barnens variant av en snuttefilt som de tar med sig in på toaletten när de känner sig ängsliga. Nu kanske inte ni vet vad det lurar för faror på vår toalett? Det är ingen mindre än Voltemort från ”Harry Potter”, lite oväntat kanske man kan tycka. Men att springa runt i lägenhetens olika rum, badrummet inräknat, helt ensam tycks inte vara så farligt. Men så fort ett behov ska uträttas, då tycker Nova att det blir läskigt att gå in där själv. Jag har följt med henne hela tiden tidigare, men försöker nu hitta olika lösningar på detta där hon vågar gå in där själv på något vis. Ibland har hon så bråttom in där att hon inte ens tänker på att hon går in där ensam. Men sedan kommer det något tillfälle då och då när hon inte vågar sig in där på grund av Voldemort.

Jag har försökt förklara varje gång att han bara är påhittad i en saga, och att det inte finns något farligt alls i badrummet eller i övriga lägenheten.

– Det vet du inte pappa! För jag har sett rumpnissar där inne och vill att du ska följa med mig in där! Fräser Nova åt mig bestämt.

Så jag får snällt följa med henne dit, men någon ond trollkarl eller rumpnissar har jag fortfarande inte sett…

Vi besökte min brors familj i måndags så att barnen fick en lekstund med sina kusiner. Jag trodde att de skulle passa på att leka ute, men det var tydligen för varmt. Istället lekte de för fullt inne medan vi vuxna försökte fika lite. Svea verkar ha fattat tycke för Theo, hon kommer och frågar efter honom så fort han inte är i hennes närhet. Så gulligt! Innan vi åkte hem så ritade barnen lite teckningar, och jag fick en väldigt färggrann teckning av Freja med ett tydligt budskap. Den åkte direkt upp på kylskåpet hemma, tack underbara barn!

Theo fick ont i magen senare samma kväll och låg på soffan medan hans syskon pysslade tröstisar till honom. Han var inte alls intresserad av detta, utan ville titta på sina ninjapaddor på plattan i lugn och ro. Men när Freja och Nova kom fram med sina färdigpysslade tröstisar så såg jag att han sken upp. De hade ju pysslat egna ninjapaddor till honom som de klippt och klistrat ihop, så omtänksamt!

Idag ska vi åka till min mor, barnen längtar efter sin farmor och hennes vovvar. Även Tommy och barnen kommer dit så då ses vi idag igen. Hoppas på fint väder så att barnen kan springa av sig ordentligt där ute på deras stora gräsmatta. Det blir även spännande att höra hur det går för min andra bror, Max, som sommarjobbar på en rörfirma nu i sommar. Nova vill även ”titta” lite på det där trumsetet som farmor och Kent har hemma hos sig. Tror nog hon vill mer än bara titta…

Igår var det dags för Sverige att spela fotbollsmatch igen! De skulle möta Schweiz i åttondelsfinalen, ett land som är rankat 6:a i världen. Jag tyckte motståndet skulle passa Sverige rätt bra, så detta skulle bli spännande. Barnen och jag hade bakat pizzor innan matchen och hade en liten pizzabuffé framför TV:n när matchen började.

Ett mål blev det i matchen, och det gjordes av Emil Forsberg för Sverige! Det räckte för att vinna och nu är Schweiz utslaget medan Sverige får möta England i kvartsfinalen på lördag. Tänk va, att Sverige nu är ett av världens åtta bästa lag. Det är inte illa pinkat alls!

Nu ska vi åka till min mor snart, hoppas ni alla får en trevlig dag! Tack för att ni läser, ha d biff!

DAGENS JERKER går till alla som inte tycker om fotbolls-VM. Självklart är fotboll inte allas stora intresse, men nu när Sverige är på väg mot ett mirakel så borde man väl ändå bli lite nyfiken och intresserad kan jag tycka. Men nej, alla håller inte med…

Lämna en kommentar