Härliga Hemester!

Livet leker och här njuter vi av semestern för fullt, men det tog nästan två veckor innan man började varva ner ordentligt. Så det är väl nu man ska njuta, ladda om och förbereda sig för ett nytt arbetsår när det är dags att återvända till jobbet igen.

Så vad har vi gjort då, ja vi har bland annat åkt på en utflykt till Söderköping. Linda kände till en populär glassrestaurang där som heter ”Smultronstället”, och dit får även hundar följa med så då behövde vi inte skaffa hundvakt. Det tog oss nästan två timmar att åka med bil men det var eet värt, för glassarna där var helt enkelt magnifika!

Det verkade vara ett otroligt populärt ställe för det ringlade en lång kö in till glassrestaurangen, men man behövde inte köa länge alls. Vi blev visade till ett bord på uteserveringen och GW fick en skål med vatten direkt av personalen. Vi blev alldeles häpna av alla glassarn de hade att erbjuda i menyn, alla verkade ju jättegoda och såg helt fantastiska ut på bilderna. När de kom ut med glassarna vi beställt satt vi och bara gapade av förvåning, hur tusan skulle man orka äta upp dessa? De var ju helt gigantiska! Theo och jag valde en glass med en stor donut i mitten, Freja en glass med godis, Nova en stor shake och Linda tog en glass med massa choklad. Personalen bjöd GW på mjukglass som han snabbt började slicka i sig, men vi vågade inte låta honom äta upp allt utifall det skulle göra honom dålig i magen under hemresan. Man vill ju helst inte åka med en hund som kräks eller sprutar diarré bak i bilen, då kan de där två timmarna i bilen bli jäkligt långa. Haha!

Efter glassarna tog vi en promenad uppför Ramunderberget, och även om det var lite jobbigt att gå i alla dessa trappor så var det välbehövligt efter all glass man proppat i sig. När vi kom upp till utkiksplatsen kunde man titta ut över Söderköping och Göta kanal, jättemysigt! Barnen tittade i en sorts kikare som fanns där uppe, och GW stack ut huvudet genom staketet och spanade på allt som rörde sig nedanför berget. När vi tagit in alla visuella intryck så gick vi tillbaka ner igen och promenerade genom stadens gator, det var alldeles lagom med liv och rörelse i staden denna eftermiddag. Så efter några timmar i Söderköping åkte vi snabbt hem igen innan deras dialekt skulle smitta av sig. Men detta var i det stora hela en perfekt dagsutflykt som även barnen gillade, och jag kan absolut åka tillbaka dit i framtiden.

Nu i helgen kommer vi att resa till Falkenberg för att besöka Lindas dotter som flyttade dit efter studenten i somras. Vi har hyrt en liten stuga där vi ska bo och ska försöka träffa hennes dotter så mycket vi bara kan, men med tanke på hur nära vi kommer vara Gekås så blir det väl ett besök till Ullared också. Vilket ska bli lite kul ändå, även om jag inte är lika peppad som de andra i sällskapet på att shoppa men man måste ju åka dit och kolla tycker jag. Med lite tur hittar även jag något kul att köpa utöver Ola-Connys egna limpa och Morgans ”scour crejm” chips…

Nu har det snart gått två veckor sedan vi var på Rammsteins konsert på Ullevi, och jag är fortfarande lika tagen av upplevelsen. Sedan blir man ju en smula exalterad när man får se bilderna som fortfarande publiceras efter konserten, kolla bara på dessa här nedan!

Kolla vad mycket folk, nästan 60 000 personer och fullsatt arena.
En del av den fantastiska eldshowen under framförandet av låten ”Sonne”…
…och denna bilden som är tagen utanför Ullevi är en av mina favoriter. Så jäkla cool bild!

Detta får en ju att verkligen längta efter att se dem igen, förhoppningsvis kommer de besöka Stockholm snart. De är verkligen grymma musiker och fantastiska på scenen, och bjuder alltid på en upplevelse utöver det vanliga. Så har ni aldrig sett dem live, se dem genast!

Från ett evenemang till ett annat, imorgon åker vi in hela familjen till Tele2 för att heja fram Djurgården i deras europamatch mot det rumänska laget Sepsi. Barnen är supertaggade och förhoppningsvis blir det en rolig match med mycket mål. De vann ju bortamatchen i Rumänien med 3-1 så de har goda möjligheter att gå vidare i turneringen, så vi kommer göra vad vi kan för att heja fram laget på plats. Forza DIF!

Som djurgårdare fick man ett dystert besked denna veckan. Hockeylagets lagkapten, Jacob Josefsson, avslutar sin karriär. Förra säsongen var han i stort sett borta hela säsongen efter de senaste skadorna och hjärnskakningarna som drabbat honom. Beslutet är hans och det förstår jag helt och hållet, men han var en spelare jag verkligen gillade så det är tråkigt att han i te fick avsluta på det sätt han själv önskade. Det är tråkigt att se så duktiga spelare få avsluta sina karriärer på grund av skador istället för på sina egna villkor. Stort tack för allt du gjort för klubben, önskar dig all lycka i framtiden!

I måndags hade vi vår årliga kräftskiva här hemma! Den var lika liten och mysig som alltid, men med goda skaldjur och andra smaskiga tillbehör. I år skippade jag pajen och gjorde istället en pizza bianco med kantareller och annan god topping. Den blev populär så den kanske vi gör nästa år igen, och nu har barnen blivit riktigt duktiga på att äta kräftor. De skalar kräftorna själva och äter mer än vad jag gör, men jag är inte så förtjust i skaldjur så det är mer en rolig grej för min del. Men de tycker det är både roligt och gott!

Även i år så kokade jag en kräftfond på alla skal som blev över, och till lunch idag så kunde vi njuta av en god skaldjurssoppa. Barnen älskar den soppan! Medan jag är tråkig och helst äter brödet man får till soppan, men det är också gott. Linda fick ett ryck och knallade ner till mataffären tidigt imorse och köpte nygräddat surdegsbröd, detta åt vi till frukost men det blev lite kvar till soppan som tur var. Jättegott!

Där sätter vi stopp för denna gången, i nästa inlägg blir det stort firande så håll utkik framöver och missa inte det. Tack gör att ni läser, ha d biff!

DAGENS JERKER går till Henke som verkar sprida någon sorts desinformation på sociala medier om att jag skulle gå på en diet nu under semestern. FAKE NEWS! Jag kan lova er att när jag kommer tillbaka till jobbet efter semestern så är jag både rundare och gladare än någonsin!

Lämna en kommentar