Bow Wow

Gäääääsp… Låt mig berätta lite om min dag och hur den har sett ut, den påminner säkert en hel del om gårdagen men nu är det ju såhär att varje ny dag innebär ju nya möjligheter!

Jag vaknade till med ett ryck imorse, grannarna var ovanligt högljudda ute i trapphuset och det smälldes i dörrarna. Det var dock ingen fara så jag gäspade stort och tittade på Linda som fortfarande låg och sov där i sängen. Hon är min drottning, min ängel och mitt allt! Men hon verkade sova tungt så jag bestämde mig för att försöka sova vidare ytterligare en stund tills hon skulle vakna. Det är dock inte lätt att somna om alla gånger när man väl har vaknat på morgonen, speciellt inte när det dessutom låter som att man delar sängen med stor grymtande gris. När Linda vaknade till så sträckte hon sig efter något på sitt nattduksbord och sedan började hon prata med gud, det gör hon varje morgon. Men detta är ett tecken på att hon vaknat så nu var det dags för morgonpussen, och jag fullkomligt överöste henne med morgonpussar för att jag är ju så lyckligt lottad att få vakna upp bredvid henne. Jag märker att hon blir glad, men sedan får hon sitt lilla ryck och stormar upp ur sängen. Hon greppar lite kläder i farten och försvinner sedan vidare in i badrummet. Eftersom jag inte får följa med in där så väntar jag snällt i vardagsrummet, eller så kan man passa på att gå till köket och dricka lite vatten efter en lång natts sömn.

När Linda var klar på toaletten var det äntligen min tur att kissa, finns det något bättre än att kissa på morgonen när man vaknar kissnödig? Den känslan är ju helt fantastisk, och efteråt känner man sig genast lite piggare. Jag är däremot inte alltid så hungrig direkt när jag vaknar, det är nog faktiskt ingen av oss här hemma. Så ibland ligger vi hopkurade på soffan framför TV:n en stund eller så försöker jag få igång de andra med lite morgonlek, men de brukar inte vara så pigga på det tyvärr. Så denna gången sträckte jag på mig och gosade in mig mot en kudde bredvid Linda. På helgerna tycker hon om att dricka sitt morgonkaffe i lugn och ro samtidigt som hon försöker få ihop en rad att tippa på travet, då sitter hon ofta och pratar med sig själv. Om hon vinner mycket pengar så ska vi köpa vårt efterlängtade hus, det har hon lovat och jag ser fram emot att kunna sitta ute i trädgården på morgonen när det är sommar och sol. Och då kan man lyssna på alla fåglar som kvittrar harmoniskt vilket jag gillar, men kommer de för nära så kanske jag måste jaga bort dem. Haha, så jag hoppas att hon vinner på travet snart så att vi kan förverkliga våra husdrömmar!

Efter att vi alla ätit frukost och tagit det lugnt en stund på morgonen så brukar vi ta en promenad tillsammans, det är rätt skönt faktiskt. Om det inte vore för alla märkliga dofter vi passerade bland träd och buskar förstås, men om solen skiner blir jag varm och då försöker jag att inte tänka så mycket på det. Det är skönt att röra på sig också och det händer faktiskt ibland att jag får ett litet energiskt ryck och springer runt mitt promenadsällskap, men då brukar de bara skratta åt mig. Vissa helger brukar vi ta en promenad bort till ankdammen och mata ankorna med lite havregryn, då blir de glada och sprattlar runt där i vattnet. Och det är något fascinerande med fåglar som gör att jag bara kan stå och titta på dem länge, jag vet inte varför men de flesta fåglar är ju väldigt vackra. När vi hängt med ankorna en stund så börjar vi promenera tillbaka hem igen, det brukar bli en lagom promenad så att man får röra på sig lite. Men den där energin brukar vara kortvarig, för även om jag nästan rusar in i lägenheten och vill hitta på saker så fort vi kommer hem så blir jag lika snabbt trött igen. Och då brukar jag lägga mig en stund och bara koppla av, det är mysigt när man hör hur alla de andra håller sig sysselsatta hemma medan jag själv bara tar det lugnt. Huvudsaken är ju att alla mår bra och känner sig trygga, det är viktigt för mig och de gör de ju alltid när jag är hemma tänker jag.

Vi hade Åsas hund, papillonen Bönan på besök hos oss nyligen och hon är rolig för hon skäller knappt men ylar desto mer. Så när man leker med henne så blir hon glad och ylar högt, speciellt när vi lekte med de små tennisbollarna vi har här hemma. Då vart det fart på henne kan jag lova och efter en stund så hängde tungan ut genom ena mungipan, men då får man se till att hon dricker lite innan det är dags för vila och återhämtning. Jag gillar Bönan men har stor respekt för henne, inte för att hon är farlig eller bits men när hon morrar så låter hon nästan som en schäferhund av modellen större. Haha, nej inte riktigt kanske men nästan i alla fall. Hon gillar att dra i saker och ting också, ibland så vill hon sno åt sig något som jag själv använder men då löser vi tvisten genom lite dragkamp. Det händer även att det vi kämpar om ramlar ner på golvet och då står hon bara på soffkanten och tittar ner, det ser så festligt ut så då brukar jag göra samma sak. Och ibland när hon busat runt i soffan en stund så blir pälsen lite statisk så att allt hår runt öronen står rakt ut, så himla gullig!

Kan ni ibland få känslan av att bara vilja vara ifred, att liksom kunna dra sig undan lite och bara koppla av en stund? Så kan jag verkligen känna ibland och då har jag ett bra ställe precis framtill under soffan där man kan krypa in och lägga sig. Det låter kanske lite märkligt men härifrån ser man ju allt som händer här hemma, så det är en bra viloplats om man samtidigt vill hålla lite koll. Dessutom kan jag snabbt se om den där tjocka filuren börjar fixa med någon smaskig maträtt ute i köket, då kan man nämligen gå dit och snällt sätta sig där i förhoppning om att få smaka lite. Oftast verkar filuren väldigt upptagen med själva matlagningen, men ibland slår han sig med mig för att prata lite och låter mig smaka delikatesserna som tillagas. Det är oftast så himla gott! Mycket bättre än den vanliga maten jag brukar bli serverad, och på helgerna är det oftast lite festligare och även lyxigare mat som serveras. Så det doftar ljuvligt här hemma och magen kurrar rejält i väntan på att få smaka.

På kvällen är det inte ovanligt att jag brukar bli skitnödig, så då är det dags för en kvällspromenad innan det är läggdags. Det finns gott om bra platser här i vårt området där man kan uträtta sina behov, men jag har såklart mina favoritställen. Men jag har aldrig riktigt förstått varför den där tjocka filuren som följer med mig ut verkar samla på mitt bajs, för så fort jag bajsat klart så är han där och plockar upp det jag uträttat.

– Bra! Vad duktig du är. Brukar han säga innan han samlar ihop mina små bajskorvar och lägger dem i en liten påse som han sedan bär med sig resten av promenaden.

Jag undrar vad han sparar allt bajs till, han måste ha en rejäl samling nu i alla fall. Nåja, när jag är klar så brukar jag nosa runt efter lite harpluttar i gräset. Harens bajs ska ni veta är en riktig delikatess! Har jag tur ser vi även en hare eller en katt som jag kan försöka rusa fram till för att visa vem som är bossen i kvarteret, oftast blir de rädda och springer iväg men ibland står katterna kvar och fräser åt mig. Detta beteende gillar jag inte, så då är det bäst att springa tillbaka till mitt promenadsällskap där jag känner mig trygg. Jag föredrar nog att jaga fjärilar på sommaren istället, de är inte lika vresiga i sitt temperament…

Sedan promenerar vi lugnt tillbaka hem igen och då brukar det oftast vara dags att hoppa i säng. Tyvärr är deras säng för hög så jag kan inte hoppa upp dit själv, men om jag piper och gnäller lite så kommer Linda fram direkt och lyfter upp mig. Medan de turas om inne i badrummet och gör sig klara för att sova så hoppar jag runt lite i sängen och krafsar för att hitta bästa sovplatsen. Det brukar oftast vara på en filt i fotändan på Lindas sida av sängen, så där brukar jag lägga mig och vänta tills filuren kommer in och ska lägga sig. Då brukar det vara mörkt i sovrummet så han lyser försiktig med sin mobil för att se vart vi lagt oss, och innan han hunnit ta sig fram i sängen så passar jag på att flytta mig och lägger mig istället på hans sida av sängen. Så när han lyser sig fram så brukar han bli irriterad och ber mig flytta tillbaka till filten igen. Ibland gör jag som han säger, men ibland inte. Jag är lite rebellisk på det viset… Tack för att jag fick berätta om en dag ur mitt liv som hund, sov gott!

Hälsningar

GW (Ådrans King of Everything)

DAGENS JERKER går till Bönan som envisas med att ta mina leksaker…

Lämna en kommentar