Vacationionion 2023

Som jag har längtat, men nu är den äntligen här. Den efterlängtade och åtråvärda ledigheten vi kallar för semester…

Det var stressigt ända in i det sista, men nu har jag ledigt i tre veckor och ska njuta för fullt. Sedan har jag faktiskt ledigt i slutet av augusti också när vi ska åka till Gotland en sväng, men det är längre fram så låt mig först leva i nuet. När jag tackade för mig och önskade mina kollegor en glad sommar så vinkade de glatt tillbaka, sedan hoppade jag in i bilen och spelade samma musik som jag alltid gjort de sista 15 åren (om inte mer) när jag gått på semester och lämnat jobbet för att köra hem. Då blir det Frank Sinatra för hela slanten, först då får man ”feeling” och sjunger med högt i bilen för att verkligen förstå att nu är det semester…

När jag lyssnat på min jazz och sjungit mig nästan hes så så var jag äntligen hemma, och en glad GW skällde ut mig direkt innanför dörren. Han och jag skulle hänga tillsammans denna afton medan Linda är ute på AW med några gamla kollegor, de skulle besöka stället ”Escape Room” tillsammans. Hoppas de löser alla ledtrådar och lyckas ta sig hem, annars får hunden och jag fira semester själva vilket vore lite tråkigt. Jag var dock otroligt trött när jag kom hem och somnade direkt på soffan, så har det tyvärr varit sista veckorna. Vilket är ytterligare ett tecken på att semestern är välbehövlig, så även om vi har en del saker inplanerat så kommer mycket handla om avkoppling och att ladda om batterierna i kroppen för att vara väl förberedd inför ett nytt arbetsår.

Vi ska nästa vecka åka till Rättvik och besöka Dalhalla där Takida och Stiftelsen ska spela sin konsert. Det kommer bli en häftig upplevelse! Jag har ju alltid velat åka dit och nu får man dessutom njuta musik som både Linda och jag gillar. Det kommer bli jättekul!

Barnen är just nu uppe i Hälsingland och kommer hem först om en vecka, jag längtar efter dem så himla mycket och ser fram emot att få hem dem igen. De är på något vis en viktig pusselbit för en lyckad semester, så vi får se vad vi kan hitta på när de kommer hem. Men Linda och hennes Nova är hemma, det är inte fy skam det heller! Linda jobbar bara nästa vecka sedan går hon på semester, hon är om möjligt ÄNNU tröttare och slutkörd än vad jag är så vi får verkligen ta hand om varandra nu under ledigheten. Och det vågar jag lova att vi kommer att göra, jag hoppas även att ni andra tar hand om er där ute.

Jag kommer skriva lite mer här under min ledighet när tid finns, så får vi se vad vi hittar på för kul tillsammans här hemma. Ha nu en underbar och trevlig sommar allihop, passa på att njuta och ta tillvara på tiden när ni är lediga. Tack för att ni läser, ha d biff!

DAGENS JERKER går till alla sega bilister som stod i vägen under min framfart hem idag. Märkte de inte att jag hade brådis till mitt semesterfirande? Oansvarigt av dem…

Lämna en kommentar