Regnigt Spa

Jag vill inte vara den som är den, men oj vilken underbar och fartfylld helg detta har varit. Vi har haft så roligt och trevligt, det enda man kunde ha önskat sig var väl bättre väder då kanske…

I fredags efter jobbet så åkte jag raka spåret hem till min syster Linda som hade en trevlig bjudning hemma hos sig. Hon har ju flyttat ganska nyligen och nu var vi bjudna hem till henne på lite bubbel och tjuvrökning på balkongen, det sistnämnda var dock inget för mig. Jag kom dit nästan först av alla, det var bara syrrans kompis Sofie och hennes trevliga make Micke som var på plats då. De hade förberett allt och gjort väldigt fint med god dryck och smarriga tilltugg, men jag fick hjälpa till och texta små skyltar med drinktips som vi ställde i ”baren” ute i köket. Sedan trillade det in lite kompisar till henne, någon enstaka kände jag sedan tidigare men annars var det nya människor för min del. Marcus kom ju dit förstås och visade att de var tillsammans på riktigt, det gjorde mig glad och då kunde vi hänga lite med varandra. Sedan kom faktiskt Mogge också förbi en sväng, han hade precis kommit hem från sin resa till Danmark men blev nog lite sugen på alla de goda drinkar som skulle serveras under kvällen. Det var supertrevligt och kul, jag hoppas att de hade en fortsatt fin fredagskväll efter att jag åkte hem. Inte för att jag tror att festen skulle dö bara för att jag lämnade den, det var inte så jag menade. Men de hade garanterat fortsatt roligt utan mig resten av natten, och Marcus lovade att sova i Eltons rum eller i cykelförrådet. Det kändes bra, så då kunde jag sova gott hela natten. Haha!

På lördagen var det en massa fixande och sedan hade Linda och jag bokat in oss på biografen Rigoletto inne i stan. Vi hade båda sett reklam för denna biograf under en längre tid och att man kan beställa in mat och dryck där medan man ser på film, det lät nästan för bra för att vara sant. Mogge skvallrade om att han hade varit där tidigare, och tyckte det var riktigt nice! Så efter att ha bokat detta så dundrade Linda och jag in till stan för en ny typ av bioupplevelse!

När vi kom dit så gick vi först in på fel biograf, vi hamnade på Saga som ligger ungefär 50m från Rigoletto. Men den trevliga personalen där frågade oss vilken film vi skulle se, och vi var ju där för att se Indiana Jones som han då så vänligt berättade ej visades där utan på Rigoletto lite längre ner på gatan. Vi tackade för hjälpen och skyndade oss dit, där smög vi oss in till våra platser på balkongen och satte oss tillrätta. Denna biograf var ju supertrevlig där man sitter två och två med ett litet bord mellan stolarna, sedan var det ett litet utrymme till nästa par med stolar. benutrymmet var kanon och vi såg filmduken jättebra! Och det var då jag fick syn på den lilla QR-koden vid våra platser som man kunde skanna för att beställa in det vi ville ha, så nu skulle här mumsas…

Vi beställde in varsin öl och någon snackslåda med frasiga saker som smakade ost. Väldigt gott! Sedan passade vi även på att beställa varsin pizza som vi kunde äta, och efter en stund kom de in med allt detta till våra platser. Verkligen hur smidigt som helst, sedan kunde man beställa in mer dryck eller snacks under filmens gång. Så man gick liksom bara in och satte sig där, sedan kom allt till dig under resten av filmen. Vi köpte varsin pizza att äta, och då fick man in en pizzakartong där de hade skurit upp pizzan så att man enkelt kunde äta där i sin stol. Det fanns bara dryckeshållare och ett mindre bord mellan stolarna, så man fick ha pizzan i knät men det gick jättebra ändå. Både Linda och jag blev förtjusta i upplägget och bestämde oss för att vi ville besöka biografen snart igen, så nu gäller det att hålla utkik efter någon bra film att se bara.

Vi skulle som sagt se den nya Indiana Jones filmen ”The Dial of Destiny”, och jag älskar ju dessa filmer! Speciellt de tre första tycker jag är bland de bästa filmer som finns, de är underhållande och spännande äventyrsfilmer som jag vuxit upp med sedan jag var barn. Den fjärde filmen var dock väldigt efterlängtad men inte alls lika bra tyvärr, därför hade jag nu inte så stora förhoppningar på denna. Speciellt inte när jag läste alla kritikers recensioner om hur Indiana Jones reser i tiden, alltså suck… Men vet ni, den var faktiskt riktigt bra! Utan att avslöja för mycket om handlingen så kan jag berätta att det där med tidsresor är inget ni behöver haka upp er på, det var en så liten del av filmens handling att det inte påverkade den alltför mycket. I filmens början så kastades man snabbt in i händelsernas centrum när Indiana Jones och hans kompanjon blir fångade av nazisterna under andra världskriget, och den animerade yngre Harrison Ford var riktigt välgjord. Jag såg inte alls att det var animerat och detta kändes mer som den Indiana Jones man är van att se, så hela inledningen på filmen var riktigt bra. Sedan får man följa en aningen bitter professor som skall gå i pension när hans guddotter dyker upp och behöver hans hjälp, sedan är jakterna och äventyren igång. Filmen var över två timmar lång, men den var aldrig långtråkig eller seg utan jag njöt av varenda minut. Kanske för att jag fick dricka en öl och äta pizza samtidigt, men jag tycker denna var en av de bättre filmerna i år med en bra handling och absolut en värdig avslutning på denna filmserie. Harrison Ford har nu deklarerat att han ej kommer göra denna roll igen, men jag förstår honom nu när han är så pass gammal och att denna typ av filmer är väldigt krävande många gånger. Jag kommer dock att sakna honom iförd sin hatt och piska, för dessa filmer är några av mina favoriter och jag gillar ju nästan allt som Harrison Ford gjort på film. Han är en fantastisk skådespelare och jag är övertygad om att om ni gillar de äldre filmerna så kommer ni att uppskatta denna väldigt mycket, så ducka för kritikernas svaga recensioner och ge den en chans!

Sedan har vi även hunnit besöka Hotell havsbaden uppe i Grisslehamn, Linda fick ju detta i 40-års present av sin familj och hade sparat denna upplevelse till sommaren för att få njuta av deras spa utomhus. Det tog lite tid att köra dit, men när vi väl var framme så checkade vi in i vår svit med egen bastu. Jag är inte mycket för att basta men Linda älskar det, men vi sparade detta tills lite senare. Och precis utanför vår terrass fanns en stor gemensam pool som vi kunde bada i efter att vi bastat om vi ville, men det regnade ju en hel del under vår vistelse här så det blev inget bad i den poolen. Så vi började med att skåla med varsitt glas bubbel innan vi sedan bytte om och traskade ner till deras spa för att få lite avkoppling.

Jag noterade inte detta direkt vid vår ankomst, men detta var ett stort hotell. Större än man kunde tro och även deras spa var stort i jämförelse med många andra hotell, så trots att vi var många som vistades där så slapp vi trängas med varandra. Vi började med att köpa varsin öl som vi tog med oss ut och sedan satte vi oss i en av deras små utomhuspooler, de var riktigt varma och sköna. Tyvärr så var ju inte vädret det bästa utan det var väldigt mörkt och molnigt, men det regnade inte i alla fall och jag tror kanske att det hade blivit för varmt i dessa pooler om solen hade legat på ordentligt. Efter en stund så återvände vi inomhus och hittade där en liten bassäng som vi tror kan ha haft något med salt att göra, det kändes så i alla fall men vad den gjorde för nytta eller hade för effekt vet vi inte. Sedan blev en av deras två bubbelpooler lediga så då sprang vi över dit istället, där satt vi länge och kopplade av innan det blev dags att bege sig tillbaka till vår svit och förbereda oss för middagen.

Vi åt en trerätters meny, och båda blev helt tagna av den goda maten vi blev serverade. Både Linda och jag valde deras råbiff till förrätt, något jag aldrig ätit ute på restaurang tidigare. Men vi blev båda två helt förtrollade av hur gott det var, om det är såhär råbiff smakar så förstår jag varför många kändiskockar förespråkar detta som deras godaste maträtter. Smakerna var så goda, vi satt och mumsade i oss precis allt och njöt av varje tugga. Och efteråt var vi överens om att detta kan ha varit den bästa förrätten vi någonsin ätit, lite otippat kanske men vi var väldigt positivt överraskade båda två.

Till varmrätt valde Linda ugnsbakad lammrostbiff och jag provade deras grillade ryggbiff, båda rätterna var en fröjd för ögat och smakade dessutom jättegott. Linda tyckte dock min smakade lite godare än hennes lamm, men jag som är rutinerad väljer alltid biff före lamm. Biff överträffar det mesta, det är sedan gammalt. Till både för- och varmrätt blev vi rekommenderade lite olika viner som passade bra till maten, och de smakade ljuvligt gott. Vi var tvungna att notera namnen på dessa så att vi kan köpa hem dem sen. Linda valde någon sorts kompott till efterrätt som hon sa var god, men jag fick aldrig smaka så jag vet inte om det stämmer. Jag valde en tiramisu och den var god vet jag, för jag åt upp allt helt själv och detta avslutade en helt fantastisk trerätters middag, wow vad allt var gott!

Efter middagen så drog vi igång vår bastu och sedan njöt vi i den resten av kvällen med lite tillhörande massage. Vi är båda supernöjda med vistelsen och kommer med största sannolikhet att åka tillbaka dit igen. Om ni inte varit där tidigare så kan vi varmt rekommendera Hotell Havsbaden!

Nu är det bara två arbetsdagar kvar innan jag går på semester, wohoo! Hoppas att ni alla får en fortsatt fin dag, och stort tack för att ni läser. Ha d biff!

DAGENS JERKER går till… Hm… Okej vad sägs om att ge den till Henke? Bara för att jag kan!

Lämna en kommentar