Breaking News

This is the latest top news in the world of Jimmy! 

Vi lever i en allt oroligare värld, även fast politikerna säger att Sverige aldrig varit tryggare. Men resten av världen då? Det är fortfarande stort fokus på IS och även kriget i Syrien, vilket jag förstår. Men i övrigt så händer inte något häpnadsväckande om ni frågar mig. Efter att ha följt nyhetsrapporteringarna i helgen så var det ändå tre reportage som stack ut! 

Jag är inget större fan av skidsporten, så kanske var det därför jag fastnade vid denna artikel. Om vi läser oss fram genom texten här ovan så dyker en intressant jobbtitel upp, nämligen ”Fis-chefen”…? Vad gör en sådan? Vad är det för märkliga krav som ställs på Norge? Varför är Fis-chefen kritisk? Vad är det de redan gjort? Av rubrikerna att dömma så är Fis-chefen kritisk över att fisen ska ske nu, men att det redan tycks vara gjort. Och då har hela Norge brutit mot reglerna! Visste inte att i vårt grannland så ska fisar ske på kommando av Fis-chefen… Det är förmodligen inte alls vad artikeln handlar om, eftersom det har varit stort fokus senaste dagarna på huruvida Johaug är dopad eller ej. Men det blev roligare såhär, tycker jag! 

Nästa artikel då! Detta är ju bara en av anledningarna till att jag inte gillar att åka kommunalt. En man har inte bara suttit halvnaken på huk i vagnen, utan han bajsade där också… Äckligt! Som sagt, egen bil kan inget slå när det gäller att resa från punkt A till punkt B. Det är inga halvnakna karlar i min bil (om inte min gode vän Mogge åker med och dricker öl samtidigt förstås, för då kan allt hända), men definitivt INGEN som BAJSAR i min bil! Så jag är helt inne på undercover-agenten Peters bana, att tåg är till för arbetarklassen. Lowlifers…

Sista artikeln då… Aj aj… Ja, alltså… Nej… Jag tänker på låten som barnen lyssnar på här hemma, ”Stopp min kropp” och dess innebörd. Jag vill inte! Nu blev jag lite skrämd av rubriken och läste aldrig artikeln, så det framgick ju inte om det handlar om ett par här. I så fall ska jag ha ett väldigt tydligt samtal med Jenny här hemma om vilka regler som gäller för mig och min kropp. Men kanske är detta den nya trenden, likt den där dumma clowngrejen, att man ska bita sin partner. Hårt! Jag vill redan nu säga pass på den leken…

Jaha, mer då… Vi har haft en stor inspektion på jobbet idag! Den sker årligen av en kvinna från Frankrike som kan prata engelska men som föredrar danska, om jag förstått allting rätt. Jag ska inte gå in på detta mer än så, men jag var ju väldigt laddad inför mötet med denna kvinna. Eftersom jag så sent som igår förklarat här på bloggen hur lätt jag har för det danska språket! Och såhär gick det till när hon och Mia, vår ansvarige på företaget, kom fram till Billys och min arbetsplats.

– Jæha, godeg mine småe vænner! Væ ær det ni gør hær? Frågar hon vänligt med penna och block i högsta hugg, redo att anteckna.

Jag ställer mig ganska så jäkla bredbent och väljer att svara på min bästa danska.

– Due ser væl för hælvide at vi tilværker conditioner hær! Vil due lugte? Frågar jag och öppnar locket på tanken där allt balsam samlats inför fyllningen.

– Män, due mœste førklære mer utførligt væ det ær ni gør hær! Säger hon och tittar frågande och lite arg på mig.

– Hue faen skæ jeg væta dæt? Säger jag och nickar åt Billy för att markera hur bra diskussionen går såhär långt.

Billy nickar tillbaka, förmodligen väldigt imponerad!

– Men, du mœste ju vete væ ni jobber mede hær? Ænnærs ær ni jue en færa før alle ere mædarbædare! Replikerar hon vresigt.

– Je inte fæn gør vi pilsnerkørv eller smørebrød som ni ælsker sœ myge i ert plættæ lille pluttlænd. Svarar jag lite komiskt.

Hon stirrar på mig hon, och blir sådär löjligt arg i blicken.

– Mia, væm ær den hær mænnen? Han utmænøvrar ju maj pœ mit eget sprœk! Säger hon och vänder sig uppgivet till stackars Mia igen som bara vill sjunka längre och längre in i sin lilla vita skyddsdräkt/body.

– Jeg hær icke tid før daj længre! Due mœ snacke med Preben, han ær pœ andre siden væggen hær. Sa jag och pekade på Henke som ser helt frågande ut. Fast det är ju så han brukar se ut, med stirr i blicken och sådär.

Sedan hörde jag inget mer, än att hon skrek en massa danska svordomar på Henke där på andra sidan väggen. Mia såg frågande ut, och det gör man ju om man inte behärskar det danska språket som jag gör…

Nej, detta var inte alls så det gick till! Haha! Detta är vad som hände. Mia och kontrollanttanten kom in i renrummet där vi jobbar och tittade sig omkring. Sedan fick vi ögonkontakt och då gjorde jag mig redo för en utfrågning av hög dansk klass! 

– Hæj! Sa hon och gick förbi oss.

– Hej? Svarade jag, artig som jag är.

Men sedan gick hon vidare och valde att prata med min namne, herr Nilsson istället. Kanske hon missförstod vilken av oss Jimmysar som behärskade det danska språket? Fast han verkade sköta sig utmärkt där borta, så han kunde väl danska han med. Han är ju också en Jimmy trots allt. Men mer än så blev det inte, för sen vart det rast och sedan såg jag aldrig henne mer. Tänk vilka djupa danska konversationer hon gick miste om där. Jaja, det är hennes förlust. Om inspektionen gått bra får vi veta imorgon tror jag. Men det har säkerligen gått fantastiskt bra, vi ska ju var bäst i norden!

En anna sak som vi inte får missa idag, är ju att min brorsdotter Svea fyller 1år, hurra! STORT GRATTIS PÅ DIN DAG! 


Vad nu då… Ska JAG behöva ordna middag här hemma nu också? Jag är ju mitt i karriären! Åh grymma värld… Ha d biff!

DAGENS JERKER går till fröken Tallrot som säger att min bil låter konstigt… Jäkla typ, det är ju en diesel hörru! Tallrot låter konstigt! Så, nu vann jag den kampen också…

Lämna en kommentar