Dyrt Med Bil

Vad hände med skatteåterbäringen i år, varför var den så låg? Jag betalar ju skatt för tusan…

Det är flera som har reagerat på att återbäringen var lägre än tidigare år. Har någon en bra förklaring till detta så kommentera det gärna. Jag var förvisso sjukskriven under en lång period förra året så för min del är det inte så konstigt, men jag hade ju behövt lite mer pengar just nu.

För bilen, den fina Volvon a.k.a ”Gubbsläden” behövde nya sommarhjul. Det medföljde ju sommardäck, men bara själva gummit. Jag behövde ju fälgar till dessa nu, och har sedan januari jagat begagnade fälgar eller kompletta däck. Men jag vet inte om det var en konstig dimension på däcken eller varför utbudet var så skralt, och de var ju svindyra även begagnade! Nu lyckades jag hitta fälgar till ett hyffsat bra pris som är helt oanvända, men däckverkstaden behöver ju montera på mina gamla sommardäck på de nya fälgarna och sedan balansera däcken. Men det kan väl inte vara så dyrt det, tänkte jag. Bara några hundralappar typ, det går ju fort för dem att fixa det!

– Okej, jaha du har sådana där däck ja… Mm… Ja men då blir det 1200kr på momangen tack! Svarade den otrevliga mannen med smutsiga händer bakom kassan.

Jag försöker ju vara en optimistisk realist, men i dessa situationer är det inte så lätt att leva upp till. Det blir ju trehundrakronor per däck! För att snärta på gummit och sedan balansera däcket. Det gick ju hur snabbt som helst! Jag trodde det skulle gå på ungefär en femhundring för alla fyra däcken, men det var ju bara att betala. Och sedan lämna in skorna för att täcka mellanskillnaden så att jag kunde ta mig hem igen. Tror ni att det ingick i priset att de monterade på sommarhjulen åt mig då? FEL! Däcken fick jag själv lasta in i bilen och montera på hemma senare på kvällen. Jag ska aldrig byta däck igen, no way!

Hörrni! Varför hejade ni inte på Djurgården häromdagen när de mötte Skellefteå? Det såg ju lovande ut, de hade ju en ledning med två mål innan det andra laget bara förstörde allt och gjorde tusentals människor besvikna genom att vinna med 3-2. Och allt började med han, den där spelaren Möller… ALLT ÄR HANS FEL! Jag fick ett primitivt behov av att kasta avföring på honom och alla de andra spelarna i motståndarlaget. Så upprörd blev primaten inom mig! På jobbet igår kom en mycket besviken herr Nilsson in till mig och frågade om jag kastat bajs på Möller ännu. Det hade jag ju såklart inte. Men vi gick snabbt igenom möjligheterna att genomföra detta när matchen ska spelas på Globen. Och kanske skulle vi äta indisk curry innan matchen. Nej nu hoppas jag att Djurgården vänder detta, inget är omöjligt! Det vet jag ju, titta bara på Henke exempelvis som lyckades ta körkort… Hihi…

Denna morgon ville Nova inte ha överdragsbyxorna som fanns att tillgå på förskolan. Hon protesterade redan hemma över att de som fanns på förskolan inte alls var sådana som hon vill ha på sig. Vi försökte kompromissa och byta byxor barnen emellan, men det gick inte för sig. Sedan så var ett par svarta byxor som vi hittade hemma helt okej ändå, great success! Men när vi lämnat Freja så körde vi racet från början igen… Hon vill inte ha överdragsbyxorna på förskolan, då erbjöd vi de vi hittade hemma på nytt. Men då var inte de heller bra för hon gillar inte överdragsbyxor, så då frågade jag igen om hon ville byta byxor med Freja som erbjöd sig att byte med henne. Fast, nej… Inga överdragsbyxor ville hon ha och dagens lämning på förskolan såg ut att dra ut på tiden och bli den mest långdragna någonsin. Men när vi väl kom fram till förskolan så var detta inget problem längre, så märkligt…

Man får verkligen uppleva några känslomässiga turer i humörens berg- och dalbana med barnen, och ibland kastas man nästan av uppe i loopen och faller handlöst ner i vagnen när den passerar under en igen. Ja lite så känns det, men topparna är helt fantastiska!

Igår kväll var jag på ett långt möte som anordnats av Värmdö IF inför uppstarten av knattefotbollen för barn födda 2012. Nova och Theo verkar lite sugna på att börja spela fotboll så jag tänkte i alla fall höra vad de hade att säga. Mötet handlade mestadels om att föräldrarna själva skulle engagera sig som tränare och lagledare, och hur kul det är att vara ledare. Jag skulle absolut kunna tänka mig att ställa upp vid ett senare tillfälle, det är säkert kul och väldigt givande men jag kan inte avsätta den tiden det kräver just nu. Det skulle inte bli bra för någon.

Men sedan fick jag tyvärr ett mindre bra intryck och känsla från föräldrarna när det gäller barnen, där det blev diskussioner huruvida man ska könsindela lagen eller ej. Det fanns de som inte vill göra detta och jag tycker själv att det är fullkomligt urdumt att göra så, men andra föräldrar och ledare verkar inte hålla med riktigt. Det skulle bli för stora grupper tror de, men jag förstår ändå inte varför man måste dela in dem i kön istället för att ha mindre blandade grupper. Jag tycker det skulle vara skoj att se Nova gå loss med sin vinnarskalle i ett mixat lag när de blir lite äldre, hon är ju en riktig hårding som inte viker ner sig för någon oavsett storlek eller kön. Hon skulle mycket väl kunna bli en ny tuff Frida Östberg och göra succé i landslaget.

Nu är ju detta inte bestämt ännu, men jag tycker att om de resonerar såhär redan nu att det kanske finns bättre alternativ för twinsen där de får spela tillsammans. Vi får se helt enkelt!

Nu ska jag prata med min far och höra hur allt gick på begravningsbyrån idag, kanske har vi ett datum för min kära farmors begravning snart. Tack för att ni läser, ha d biff!

DAGENS JERKER går till min kontorsstol på jobbet som strular och inte riktigt fyller sin funktion längre. Men idag fick jag välja ut en ny stol i en katalog, en svart stol som heter Zorro! Jag hoppas innerligt att det ligger en Zorro-mask, en värja och en svart cape i förpackningen. Så när den kommer då ska Henke, sergeant Garcia och ni andra få se på fan… Z! Som i Zimmy!

Lämna en kommentar