Honk Honk part I

Barnen är taggade på detta som tusan och har väntat en hel månad nu på att få komma iväg. Så nu var det äntligen dags att ge oss av på sommarkryssningen med Cinderella!

Det var riktigt varmt, 32 grader i skuggan och barnen var lite utmattade av värmen. Själv så höll jag på att döden dö och kunde knappt andas i den kvava luften som erbjöds. Men jag hade ett mål med denna kryssning som jag ska komma till här lite senare, så jag höll ut. Vi var garderade med riktigt kallt vatten som gick åt snabbt i vänthallen innan vi fick gå ombord. Nova ville så gärna sova och låg på golvet och lite överallt, men slutligen så fick vi gå ombord.

Kidsen var alldeles studsiga av glädje, och allt övergick i någon sorts eufori när vi klev ombord på båten och välkomnades av självaste Ville Viking! Katten höll fram handen för att hälsa men mina barn fungerar inte så, de sprang oblygt fram och kramade om katten länge. Jag blev lite paff över hur orädda de var, men gladde mig samtidig över att slippa ha det jobbet en dag som denna. Det måste vara fruktansvärt varmt i den där dräkten. Mwohahaha!

Vi fortsatte vår väg fram till vår hytt, där lämnade vi packningen och tittade ut genom vårt fönster när båten sakta lämnade kajen. Det var ett väldans liv på barnen och de tyckte hytten var så rolig, de började paxa sovplatser och klättrade runt lite överallt. Själv tog jag det lugnt och tittade igenom en välkomstbroschyr med en skiss över fartygets alla våningar, jag hade som sagt ett mål med denna kryssningen…

Vi gick sedan upp till buffén där vi hade bokat bord. Men att hitta vårt bord där vi skulle sitta var inte det lättaste, och man blev ju lätt stressad över att tiden för bokningen började springa iväg utan att vi ens hittat var vi skulle sitta. Men tillslut fann vi bordet, der var bra placerat precis vid ett fönster. En gyllene regel med bufféer är att se till att de går ordentligt back på min bokning, så vi greppade varsin tallrik och gick bananas på utbudet som erbjöds. Det var massor av godsaker, men schnitzeln föll mig bäst i smaken och jag byggde ett imponerande matberg på min tallrik. När vi kom tillbaka till vårt bord så hade nån oansvarig människa lämnat sina tre barn vid bordet bakom oss medan de hämtade mat eller nåt. Den yngste av barnen som kanske var två år skrek hysteriskt, och pappan i familjen bakom dem satte sig vid barnen för att trösta dem. Men då skrek plötsligt alla tre barnen istället, nu var även personalen på plats och försökte muntra upp barnen och tittade samtidigt nervöst efter föräldrarna som inte syntes till någonstans. Tack för den ”harmoniska” evigheten som det upplevdes innan föräldrarna tillslut kom tillbaka, men de verkade inte alls så berörda över att barnen varit så ledsna och tittade bara förvånat på alla främlingar som samlats runt deras barn. Själv kändes det som att jag blivit en smula döv, men tiden rann iväg så nu fick man lägga på ett kol så vi skulle hinna pressa i oss lite desserter också. Det blev jordgubbar, vaniljpudding och några veganska marmeladgodisar som Theo slukade snabbare än ögat hann blinka.

När vi ätit klart gick vi till taxfreebutiken för att fynda godsaker. Här hade barnen enorm beslutsångest, men det kan man ju förstå när det finns så mycket gott godis att välja på. Men de hittade varsin skattkista med godis och ett litet gosedjur som vi köpte och tog med oss till vår hytt. Vi lämnade bara våra inköp där och rusade vidare upp till ”Äventyrsön” där en överraskning väntade. Jag hade beställt armband till barnen som de kan visa upp för att få gratis dricka överallt på båten. Men inte bara det! De fick även glasskuponger, ett varsit glas och gympapåsar med Ville Viking tryckt på dem. Barnen blev så överlyckliga att de ropade högt att mannen bakom disken som gav dem allt detta var den snällaste i hela världen. Jag hade inte hjärta att berätta att det var jag som betalt för allt detta utan lät dem tro att det var väldigt generös personal som jobbade på denna båt. Vi gick runt lite och utforskade ”Äventyrsön” och kom alldeles lägligt när alla barnen erbjöds tatueringar. Så det skulle kidsen självklart få, och efter det så lekte de och hoppade i en hoppborg en stund innan vi gick till vår hytt igen och lämnade alla fina gåvor. Men innan det var dags att sova så gick vi upp till dansscenen och lyssnade på livemusik en stund. Vi nyttjade barnens arband och fick gratis dricka, utom jag då som var tvungen att betala för mig. Sen satt vi där och drack våra drinkar en stund innan ljudnivån blev för högt, nu var barnen trötta och ville sova. Så vi gick tillbaka till hytten igen och bäddade ner oss i sängarna. Freja fick sova i den övre bädden och var väldigt glad och upprymd över detta, så det tog ett tag innan alla kunde somna. De andra ville ju också klättra upp till henne och känna på hur det kändes att sova så högt upp i luften. Sedan tillbaka ner i sina egna sängar igen, där de somnade ganska så omgående efter en händelserik kväll. Nu när de somnat så är det dags för mig att iscensätta mina planer och uppnå målet med denna kryssning…

Vi ska borda skeppet inatt! Plocka ner Ålandsflaggan och hissa en fasansfull piratflagga istället! Jag ska bryta mig in hos kaptenen och de andra nissarna som tror de bestämmer på båten och visa vem som VERKLIGEN bestämmer. Sedan ska vi vika av från vår rutt och sätta kurs mot Västindien, ur spår landkrabbor och annat drägg! Här kommer för f*n jag, kapten Jimmy Sparris!!!

Imorgon fortsätter resan och jag hoppas ni läser vad som händer efter nattens myteri som jag ska genomföra här på Cinderella. Ha d biff!

DAGENS JERKER går till de som stormade planen under VM-finalen mellan Frankrike och Kroatien igår. Så jäkla osmart och idiotiskt, som de förstör! Fotbolls-VM som bara spelas vart fjärde år, då ser man verkligen fram emot att få se en bra finalmatch. Så händer detta! Nåja, Frankrike vann ändå tillslut med 4-2 efter en målrik final. Inte så spännande men väldigt underhållande! Så ett stort grattis till grodlårsslukarna, det var de värda. Viva la France!

En reaktion till “Honk Honk part I

Lämna en kommentar