Pirates of the Baltic Sea

Aaaarrgghhh! Landkrabbor, drägg och flygfän (svanar) bör akta sig för här kommer den numera ökända piratfamiljen… Sparris!

Vid midnatt igår var myteriet ett faktum, och Cinderella var i vår ägo. Allt började med att när kapten Jimmy Sparris hade nattat sina små pirater så gick han upp till taxfreen för att köpa alla nödvändigheter för att kunna borda skeppet. Och även en annan kapten behövdes, Captain Morgan!

Nej det är inte min gode vän Mogge, utan en flaska rom behövdes såklart för att komma i bra sjörövarform. Men även en flaska billig vodka och lite farliga kläder som skulle inge respekt. Och ett par Ray Ban pilotbrillor! Sedan brölade och skrek jag högt och livligt i trapporna hela vägen från plan 7 upp till… Ja det där stället där kaptenen och de andra som kör båten håller hus, vet inte vad det heter och det är heller inte viktigt! Där gjorde jag en Molotovcocktail av den billiga vodkan jag köpt på taxfreen och kastade den mot framrutorna på båten för att skapa en läskig effekt. Det brann ordentligt och kaptenen och de andra kom utrusande, det var då jag smet in och tog över den där stora ratten man styr båten med… Rodret! Jag tog över rodret!

När kaptenen och de andra släckt eldkaoset jag skapat så försökte de ta sig tillbaka in igen, men det gick inte sörru! För jag hade ju smörjt in handtaget med billigt smör som jag sjörövat från restaurangen när vi åt middag, så de lyckades inte vrida på det konstiga handtaget. Kaptenen fick panik och ringde på ordningsvakterna. Eller oredningsvakterna som Freja trodde det stod på deras rygg. Men när vakterna väl lyckades bryta upp dörren och såg hur bestämd och läskig jag såg ut där vid rodret i mina Ray Ban, då fylldes deras byxor snabbt av deras egna varma urin… Mwohahaha!

– Vem är du? Varför gör du såhär? Är du en IS-terrorist? Frågade kaptenen med gråten i halsen.

– Jag är ingen jäkla terrorist! Jag är kapten Jimmy Sparris! Ty mitt namn får tidvattnet att skälva av rädsla och till och med den fruktansvärda Kraken räds mitt namn! Skrek jag hotfullt och såg hur andrestyrman svimmade av i bakgrunden.

– Vad vill du oss? Varför har du tagit över mitt fartyg? Fråga kaptenen.

– Ditt fartyg? Detta är mitt fartyg nu! Och det heter numera Holst Nilsson! Skrek jag bestämt.

Det var en härlig syn att se hur den tidigare Cinderella besättningen bröt ihop där på Holst Nilsson, det som skulle bli det mest fruktade kryssningsfartyget/sjörövarskeppet på Östersjön. Snart det mest fruktade i hela världen! Vi skulle borda andra fartyg från Tallink och Silja Line och plundra dem på all deras taxfree. Även deras färgglada bollar i bollhaven skulle vi ta för att utöka vårt eget bollhav till världens största! Sedan skulle vi tvinga in alla resenärer i livbåtarna innan vi sedan sänkte deras ynkliga fartyg. Hehe…

– Här! Ta denna piratflagga och hissa den på toppen av fartyget. Men spara Ålandsflaggan och ge den till mig, jag gillar dess färger. Sa jag och kastade fram min finaste flagga, the Jolly Rogers.

Besättningen gjorde som jag sa och var nu helt i mitt våld. De hissade piratflaggan och kom tillbaka med den fina Ålandsflaggan, den hängde jag upp på väggen bakom mig tillsammans med två tavlor på Sören Åkeby och Zoran Lukic. De två tränarna som tog Djurgården till sina två guld i Allsvenskan i början av 2000-talet. Det blev fint.

Sedan vred jag rodret helt om och satte kurs mot Gotland. Men det var ju inte Gotland som var mitt mål, utan vi skulle bara ta oss ut från Östersjön och vidare ut på Atlanten. Målet var Västindien och den där ön där Tortuga ligger, jag hade sett att sjörövare samlades där i ”Pirates of the Caribbean” filmerna. Där skulle vi äta och dricka friskt, jag skulle skaffa mig en talande papegoja som jag kunde lära festliga Bellmanhistorier och köpa mig två tama delfiner som jag kunde stå på när de körde mig fram genom vattnet. Vi skulle även kunna fånga en tigerhaj och placera den i poolen på spaavdelningen. Den kunde sedan matas med personal som försöker göra myteri eller som helt enkelt väljer att hålla på AIK eller Hammarby. Hehe, så ynkligt…

Holst Nilsson skulle bli det mest skräckinjagande fartyg i piraternas historia. Vi ska åka från hamn till hamn och plundra städer på rom och guld såklart. Undrar om min kollega Harry planerar någon semesterresa till Västindien i år? Han brukar resa dit lite då och då, jag tror vi kan ha användning av honom på Holst Nilsson! Han har goda kunskaper om rom och han kan även skrämma slag på kustbevakningen om de blir för närgångna. Det är bara att be honom klä på sig sin blå arbetsoverall och ställa sig längst fram i fören på Holst Nilsson, lite som i filmen ”Titanic”. Fast istället för att göra det hela till en kärleksscén så vill jag att han ska skrika och spänna ögonen i de andra båtarna om de kommer för nära. Han skulle vara välkommen ombord så länge han önskade, men tillslut skulle han längta tillbaka till jobbet och vilja åka hem igen. Istället för den där varma blå overallen han brukar ha på sig så kan han ju få en Västindienanpassad blå overall, om han vill stanna här ett tag! Jag tror han gärna vill piffa till sig lite om han bara får möjlighet till detta. Hoppas ändå att han kan stanna en vecka eller två…

Det var ovanligt tråkigt att köra båt, så jag sa åt den före detta kaptenen att ta över rodret tills jag var tillbaka. Nu gick jag ner till nattklubben en sväng, där var det bra drag! Ingen hade en aning om att rutten var ändrad och alla verkade ha en toppenkväll! Jag krävde en flaska Captain Morgan av bartendern, men denne stirrade bara på mig med oförstående blick. Jag sänkte mina Ray Ban och stirrade tillbaka för att visa att jag menade allvar. Då kallade bartendern på oredningsvakterna som kom springande med sina nedkissade kläder. De tittade på mig med förskräckta ögon och meddelade sedan bartendern att allt var lugnt, att de bara skulle ge mig allt jag ville ha. Bartendern blev rädd och gjorde som de sa och ställde fram min flaska med rom. Jag tog tillfället i akt att bjuda laget runt, vilket gjorde mig omåttligt populär där på nattklubben. Tänk va, jag som inte ens är så förtjust i rom i vanliga fall…

Nu började solen gå upp och det var dags att väcka mina små pirater i vår hytt. Jag stormade in och pussade försiktigt på dem så att de skulle vakna. Sedan klädde de på sig och borstade tänderna som riktiga sjörövare innan vi gick till frukostbuffén. Där frossade de i sig frukter och bröd, och jag svepte i mig två respektingivande piratkaffe med mjölk efter varandra. RESPECT!

När är vi framme? Är vi framme snart? Hur långt är det kvar? Är vi framme nu då? Alla dessa frågor…

Vi hann inte ens passera Gotland innan jag vände på skutan hem till Stockholm igen. Tjatet om när vi skulle vara framme tog knäcken på mig, eller så var det all rom jag druckit. Jag vet inte, det var i alla fall skönt att kliva av Holst Nilsson hemma i Stockholm igen och sätta sig på bussen hem. Jag får helt enkelt fortsätta att drömma om Västindien ett tag till. Tack för att jag fick dela med mig av mina drömmar, men nu måste kapten Jimmy Sparris sova lite…

Haha, inte riktigt så kanske! För vår sista dag ombord på båten kantades av en massa aktiviteter för barnen. Först så åt vi som sagt frukostbuffé, det var lika mumsigt som i min piratdröm. Sedan så tittade de på en spökteater som var spännande och lite läskig.

Efter det så provade vi lite spelmaskiner. Vi testade lyckan på enarmade banditer utan framgång, och sedan på en pokermaskin. Där vann vi lite pengar men spelade upp allt. Sen fick vi nys om en fiskedam där barnen ville fiska, och här blev det vinster i form av fidgetspinners!

Efter fiskelyckan så åt vi lite lunch, och lyssnade på mer livemusik. Men det skulle hända mer grejer så vi kilade vidare för att delta i en magisk show med trolleri. Vi fick även lära oss några trick själva som man kan glänsa med på någon fest senare i livet. Fräsigt!

Efter det var det fri hopp och lek tills vi kom hem igen. Det var en härlig kryssning med massor av bus, skratt och lek. Jag råkade även köpa med mig winegums igen av gammal vana, även fast de inte är lika goda längre. Men jag tror vi ska kunna pressa i oss det paketet ändå utan problem.

Stort tack för att ni läser, önskar ni ta värvning i min besättning på framtida Holst Nilsson så går det bra att maila in ert intresse till mig eller lämna en kommentar här om detta. Ha d biff!

DAGENS JERKER går till båten Cinderella. Den liknar ju inte ens ett piratskepp! Vart kan man hissa de svarta seglen på den? Men den är ju respektingivande med sin storlek dock…

En reaktion till “Pirates of the Baltic Sea

Lämna en kommentar