Pop-Pop-Popcorn!

Låt mig börja detta inlägg med en klassiker… I love the smell of popcorn in the morning!

tenor

Riktigt så lyder ju inte den klassiska frasen av Robert Duvall i den gamla krigsfilmen ”Apocalypse Now”, men nästan i alla fall. Man får lägga till och dra ifrån lite. Igår kväll så poppades det popcorn hemma, nåt djävulskt! Tjugo påsar popcorn skulle Nova och Theo ha med sig till skolan inför den stora skolfesten på skolgården idag, där alla klasserna bidrar varje år för att samla in pengar till åk 4 och deras klassresa. Twinsen ska sälja popcorn, och Freja ska sälja glass. Vi föräldrar ska såklart hjälpa till med detta, förra året var det Freja som sålde popcorn på den stora skolfesten och det var roligt. Man får träffa många föräldrar och prata lite, det känns som att jag inte riktigt fått kläm på vilka alla föräldrarna är i barnens klasser är ännu så då är dessa tillfällen bra att bekanta sig med varandra.

I fredags så skulle jag ta med mig barnen ut och äta, och föreslog många olika ställen vi kunde åka till. Men förgäves, för mina barn var bara inställda på Burger King. Inte mig emot, jag gillar deras hamburgare. Men jag hade ju hoppats på en riktig restaurang, och det närmaste förslaget från barnen var Pizza Hut. Jag tyckte de kunde komma på något roligare än så när de nu fick välja vad de ville, men så fort någon nämnde Burger King så var alla överens och inget annat var intressant. Haha, knäppa ungar!

I helgen spelade barnen fotbollsturnering ute på Ingarö IP, och mötte olika lag från Värmdö. Det fina vädret vi hoppats på infann sig inte alls, utan det blåste och regnade hela tiden med små korta uppehåll. Freja och jag fick trängas under mitt paraply och se twinsen kämpa i två olika lag, men de verkade inte bry sig så mycket över att det regnade. Theo fick möta väldigt bra lag och hade oturen att förlora sina matcher, medan Nova ångade på och fick lite lättare motstånd denna gången. Hennes lag vann alla sina matcher och hon lyckades även göra mål! Theo var inte alltför glad efteråt, men det är ju så när man förlorar. Vi åkte och hämtade ut deras nya Värmdö IF kläder efter turneringen, då blev han genast lyckligare.

Vi var ju även på barnkalas hos Elton i söndags, en maskerad! Här hade vi ju lite olika idéer hemma om vad barnen kunde klä ut sig till, och twinsen ville klä ut sig till fotbollsspelare ha på sig sina nya fotbollskläder. Låt gå för det tänkte jag, och undrade vad Freja hade valt för utklädnad. Hon kom ut från sovrummet utklädd till jultomte, eller kanske en tomteälva. Jag vet inte riktigt vad det resulterade i men hon var väldigt rödklädd i alla fall med luva och allt.

På kalaset var det full fart som alltid när alla kusinerna träffas, och Elvira hade ordnat med roliga lekar ute på gården för de mindre barnen. Utom Tove då som satt och mumsade vindruvor och jordgubbar med oss vuxna, hon är ett sådant litet charmtroll. Elton verkade väldigt lycklig över alla presenterna, han fick bland annat en ny cykel som han testkörde senare på kvällen med stor bravur. Go Elton!

Vi tittade även på den där filmen ”Bumblebee” och barnen gillade den. Lite förvånande så var det Nova som gillade den mest och vill se den fler gånger, jag hade ju lite förutfattade meningar där och trodde att Theo skulle få den som en ny favoritfilm. Men han tyckte bara den var bra, och inte JÄTTEbra. Jag då? Jo den var bättre än många andra filmer om ”Transformers”, jag gillar egentligen bara den första. Efter den har det bara varit odugliga uppföljare utan en smart story, men de har massor av specialeffekter! Det räcker inte för mig längre tyvärr, utan jag behöver en bra handling numera. Så denna kändes snäppet vassare, mer genomtänkt och tonårstjejen i huvudrollen var väldigt bra! Så den får klart godkänt av mig i betyg, men nu känner jag att det kanske räcker med filmer om ”Transformers”.

Efter flera timmar på skolgården med glada barn som skriker så har nu ett sorts vakuum infunnit sig i mitt huvud. Tänker därför lägga mig nu! Tack för att ni läser, ha d biff!

DAGENS JERKER går till betaltjänsten Swish som blev överbelastat idag när alla skulle betala på skolan. Trodde digitaliseringen var bättre än så…

Lämna en kommentar