Mot Götlabörg

Här sittar jag och firar semester, hur härligt som helst. Men vart är solen och det vackra vädret?

Risken känns ju överhängande stor att jag är precis lika blek efter semestern som jag var innan, om inte solen tittar fram snart. Jag har ju nästan två veckor kvar av semestern så man ska inte ge upp hoppet. Inte än i alla fall…

Förra veckan så fortsatte barnen och jag att utforska det universum där ”Star Wars” utspelar sig. Denna gången tittade vi på episod VII och VIII, de senaste i sagan så att säga. Där vi får följa Rey, Finn och Poe i deras kamp mot ondskans krafter i form av Kylo Ren och Första Ordningen.

Freja gillade detta och dagen efter så ritade hon en teckning, den porträtterade det hon sett på ett bra sätt tycker jag…

Hahaha! ”Star Wårts” alltså, hur kul hade inte jag åt detta! Även om jag såklart inte gjorde annat än älskade denna teckning, där hon förklarat allt så himla bra. Även Nova och Theo verkade förtjusta i filmerna, och lekte jediriddare med varandra. De senaste filmerna i denna sagan är ju inte mina favoriter om man säger så, det är en lite för familjär Disneystämpel över det hela. Jag som är mer för de mörka djupa krafterna får hoppas på ett fyrverkeri av detta i den sista filmen som kommer i december. May the force be with us!

Nu sitter min syster och jag på ett tåg av modell X2000 på väg till Göteborg, där vi ska stanna ett dygn. Vi ska till Ullevi på konsert och titta på Metallica! Hell yeah!

Mina husgudar! Det ska bli så kul, och det är första gången min syster ska se dem live. Och det är ju en av de bästa konsertupplevelserna man kan uppleva, tycker jag! Bokassa är ett av förbanden, och Ghost är det andra. Det sistnämnda såg vi spela i Globen i vintras, och då blev ju min syster en liten smula jättemycket kär i kardinalen. Så hon kanske ser mest fram emot att se dem spela, och de har ju blivit ett av mina favoritband den sista tiden så även jag tycker det ska bli häftigt. En recension om detta kommer imorgon!

Fotbolls-VM i Frankrike är över, och där måste vi ju ändå hylla framgången för landslaget. De knep bronsmedaljen efter att ha vunnit över England, och är därmed det tredje bästa landslaget i världen just nu. Otroligt imponerande och det var riktigt kul att följa dem i detta VM. Stort grattis till landslaget!

Marcus, min gode vän! Han är gräsänkling och bjöd över oss på middag i lördags. Med grill och vin, ja efterrätt och hela baletten! Mogge kom på att han var med sin familj i Grekland och lämnade därför återbud dagarna innan. Men vi som följer denna trendiga halvitalienare i sociala medier insåg ju detta i tid och förstod att vi skulle få klara oss utan honom denna gången. När jag kom dit var Tommy redan på plats och hällde upp vin i glasen, skål! Efter en stund kom Erik och hans barn, därmed var vi alla samlade för kvällens mingel. Maten var utsökt, sällskapet underbart och stämningen avslappnad och skön. Kort efter att Erik och barnen gått hem började Tommy frysa ute på terrassen, och tvingade oss att flytta vår soaré inomhus. Där svepte han in sig i en filt på soffan, sen kom John Blund och liksom bara tog honom ifrån oss. Kvar satt Marcus och jag, vi bara tittade på den sovande Tommyn och kliade oss i huvudet. Men vi fortsatte våra samtal där vi pratade gamla minnen och även planerade tänkbara resmål för vår nästa gemensamma resa. Det vore så kul att få resa tillsammans snart igen! Efter detta så var klockan efter midnatt och jag gjorde mig redo att ta en nattbuss hem. Tommy vaknade till liv men talade osammanhängande så det där fick Marcus lösa, haha! På vägen hem kom jag på varför Tommy började frysa på kvällen och somnade så tidigt, han hade ju bara druckit ett glas med Fireball. Ett glas till efterrätt är ovanligt, så jag tror att det var därför han blev kall. Detta får vi dra lärdom av…

Under denna afton hemma hos Marcus så pratades det om serien ”Chernobyl” som jag varit lite sugen på att se, och nu blev jag så pass intresserad att jag kollade på nästan alla avsnitt under söndagen. Men jag sparade det sista avsnittet tills igår, så nu har jag sett klart allt. Men vilken bra serie detta var, wow! Så intressant och obehaglig på många sätt, fy vilken otrolig katastrof denna ”olycka” visade sig att vara. Och hur allt hanterades där människors liv fick offras för att undvika att den totala katastrofen annars skulle ske. Den var väldigt gripande så tveka inte en sekund att se denna, det kommer ni inte att ångra det lovar jag.

Nu vill jag ha kaffe, ska kolla om inte min syster börjar känna sig kissnödig snart. Då kan hon hämta kaffe åt mig på vägen tillbaka, det kommer hon uppskatta. Jag sitter ju dessutom innerst vid fönstret så det är bäst om hon ordnar detta, hihi! Tack för att ni läser, ha d biff!

DAGENS JERKER går till bokningssidan hos SJ, där de fick mig att tro att jag lyckades boka värsta bra platserna på tåget. Men som nu innebär att vi får åka baklänges hela vägen till Göteborg, jäla skiiit fan…

Lämna en kommentar