Sommarupptåg 2023

Så vad händer i sommar då, jo planeringen pågår för fullt och det nalkas både festliga och roliga upplevelser! Linda och jag ska nämligen få ta del av flera intressanta och roliga händelser som är inbokade i sommar och senare i höst, så det blir kul att ha dessa händelser att se fram emot!

I veckan fick jag nämligen en tidig födelsedagspresent av Linda, där hon bokat boende uppe i Tänndalen med tillhörande konsertbiljetter till ”Weeping Willows” som ska uppträda där på fjället. Jag har aldrig varit i Tänndalen tidigare men tror att det ligger uppåt en bit ganska nära gränsen till Norge, och jag tycker att våra svenska fjäll är helt underbara på sommaren! Naturen och miljön ska vara helt underbar, där finns tydligen ett fint vattenfall och en lagun med fjällvatten där man troligen kan nakenbada och kasta macka på vattnet. Plupp!

Vad jag förstår så ska Linda och jag bo i en sorts mysig lodge nedanför fjället, där kan man säkert grilla och ha det riktigt mysigt tillsammans. Sedan tar man med sig något att sitta på och åker med skidliften upp till toppen där konserten äger rum, och då kommer även Lindas mor Åsa och hennes Lasse att göra oss sällskap. Bra musik (Lindas skönsång efter några öl) i kombination med vacker utsikt (Lasse) och gott sällskap (Åsa) är ju oslagbart, sen kan man ju rulla hela vägen nedför fjället om man vill ha en riktig vildmarksupplevelse. Visst kan det finnas blodsugande insekter eller en och annan hungrig björn, men jag är inte så orolig. Åsa doftar säkert gott så då kommer alla blodsugare att söka sig till henne, och Lasse kan nog skrämma bort björnarna som blir närgångna. Annars kan ju Åsa skrika på de prasslande björnarna så att de springer iväg, det kommer säkert fungera det också.

– TYST!!! Försvinn härifrån annars bussar jag min Lasse på er!

Haha! Det kommer bli supermysigt och jag börjar redan längta och se fram emot detta, tack min älskling för tidiga överraskningen!

Två veckor innan vi reser till Tänndalen så har vi bokat in oss på en annan rolig grej, då ska vi nämligen på en annan konsert. Denna gången är det Stiftelsen/Takida som uppträder och de har sin konsert i Dalhalla! Jag har aldrig varit där, inte Linda heller så det ska bli en rolig upplevelse att äntligen få uppleva livemusik på Dalhalla. Jag vet flera som varit där, min far bland annat har ju varit där flera gånger och tycker det är skithäftigt. Jag hoppas och tror att det rent musikaliskt blir kanon, akustiken där ska ju vara lite speciell så det blir häftigt att höra lite rockmusik från Takida. Och Stiftelsen såklart, det är ju typ samma band men mer svenska låtar som jag inte lyssnat in på mig så mycket ännu. Vilken kväll det kommer att bli!

Sedan så är det hundutställning på Gotland senare i sommar, så då passar vi på att göra en liten trevlig weekend av det hela. Vi har bokat en liten stuga och åker färjan över med bil och hela yapparajset! I år är tanken att vi ska fortsätta att hålla hårt i våra pengar och istället lägga detta på ett nytt boende, så vi kommer inte kosta på oss så dyrbara resor och annat. Men en liten stuga och en tripp till öjn får man väl unna sig tänker jag, så då åker vi dit och njuter i några dagar tillsammans. Åsa och Lasse kommer åka dit med husbilen och vara med på hundutställningen, så medan de stiliga damerna tävlar med vovvarna så kan Lasse och jag vakta all god mat och ölförrådet. Det gick ju strålande bra förra året!

Barnen har börjat skolan då så det blir bara vi vuxna och en liten studsig vovve som åker iväg, men det blir säkert trevlig ändå hoppas jag. Det blir lite vad man gör det till, och vi kan förhoppningsvis njuta av fint väder och härliga uteserveringar där de lokala invånarna pratar om Kung Keno eller andra gotländska påhitt. Tänk om vi springer på Babben Larsson där, OMG!

Sist men definitivt INTE minst så fick jag igår ett ett erbjudande om att förhandsboka biljetter till en show i höst, och jag kunde helt enkelt inte låta bli när jag såg att det var ”Leif och Billy” som ska uppträda med sin föreställning ”Gud förbannat vilken jävla show” på Scala Teatern. Vi tittar ju på deras TV-serie hemma och skrattar mycket åt deras galan påhitt och frispel, så vi kommer garanterat få en rolig kväll tänker jag.

Tur att jag inte bokade platserna längst framme vid scenen, för risken finns väl att man blir indragen i någon dispyt med dem då eller drabbas av Leifs klassiska vredesutbrott. Nu fick vi platser mer i mitten av salongen och då ser man allt bra på säkert avstånd, så detta hoppas och tror jag kan bli en riktigt rolig afton!

Nu nalkas det påsk och troligen en massa ägg, barnen är inte hemma i påsk och Linda ska sitta med sina studier så jag får se vad jag själv hittar på för kul. Jag har en plan på att lägga nytt golv på vår balkong så det blir lite trevligare, men syrran vill spela padel och då blir det ju på tok för mycket motion under en och samma helg. Jag kan inte chocka kroppen med en massa sport och kondition nu när den äntligen börjat gå ner i varv efter så många år som aktiv… Ja någon sorts aktiv har jag väl varit, men nu är det slut! Jag vill äta mazarin på en balkong med fint golv, det är vad jag vill göra! Tack för att ni läser, ha d biff!

DAGENS JERKER går till kortterminalerna i kassorna på Biltema som inte fungerade härom dagen när jag var där och storshoppade. Och tillräckligt med kontanter hade man ju inte på sig heller, så då fick de hacka systemet och dela upp allt det jag och alla andra kunder handlat på flera mindre köp. Då verkade det fungera att betala med kortet, men det tog ju extra lång tid och köerna i kassorna växte snabbt när alla var tvungna att göra samma sak. Man borde fått en varmkorv eller mjukglass som plåster på såren men det fick vi tyvärr inte, så nu byter vi till Jula och börjar handla mer där istället.

Lämna en kommentar