Rock ‘n Roll Weekend!

Våren rasar ut från våra fjäll och och snart är sommaren äntligen här, med kvittrande fåglar och mumsiga bär! Ja så passionerat kan man såklart uttrycka sig men det är inte riktigt min stil, jag är mer cool och tänker att det ska bli jäkligt skönt med lite semester längre fram i sommar. Så det så!

Nu kommer jag troligen inte att spendera min semester på en lika varmt och exotisk plats som bilden visar, men en hatt kan jag skaffa och köra mitt egna ”Indiana Jones” race här hemma i Stockholm! Nej planen är att vi kommer att hålla oss här hemma i Sverige hela semestern, och i tidigare inlägg nämnde jag att vi under juli månad kommer att resa till både Dalhalla och Tänndalen för att gå på konserter där. Sedan har vi bokat in oss på en hundutställning på Gotland senare i augusti. Vi har även en sparad present i form av en övernattning på Hotell Havsbaden i Grisslehamn som väntar, så då ska vi resa dit och koppla av tillsammans. Allt detta är alltså inbokat i juli månad, så det lämnade ju hela Juni alldeles tomt i kalendern…

Men då kom det ett litet paket med posten, ett mjukt paket… Det innehöll visserligen något till mig men även något riktigt coolt till Linda, en otroligt tuff och snygg tisha om ni frågar mig! Eller vad säger ni om denna:

Så varför får hon denna då? Jo men hon älskar ju rockgruppen Five Finger Death Punch och lyssnar ofta på dem både hemma och i bilen, så jag ville ge henne något riktigt fint för att hon är min helt sagolikt fina fästmö. Men inte enbart därför, utan nu så har det ju råkat hända en grej va… Detta inträffade när jag hade ett svagt ögonblick hemma i min mörka vrå tidigare och gav vika för ett begär som kommer ångandes ibland, och nu var det i konsert-tarmen som det började rycka lite extra efter att nyligen ha varit på Sabatons konsert. Så efter att ha läst recensionerna och sett bilder från Metallicas konsert i Amsterdam där de rivstartat sin världsturné så kunde jag inte längre motstå frestelsen. Biljetter är därför bokade när de ska spela i Göteborg under sin världsturné nu i sommar, och Linda ska få följa med så då behöver hon ju rätt kläder för detta evenemang. Därav denna snygga och rockiga tisha!

Att få uppleva mina husgudar under två konsertkvällar med två helt olika spellistor känns otroligt häftigt, det kommer nog blir extra kul för oss som är riktiga inbitna fans som då får höra många bra låtar. Sedan är just Five Finger Death Punch förbandet den andra konsertkvällen och Linda har länge pratat om att hon vill se dem uppträda live, då slår vi två flugor i en smäll så att säga där vi båda får uppleva våra absoluta favoritartister på en och samma helg. Jag gillar dem också men kanske inte lika mycket som hon gör, och jag tror nästan att hon är lite kär i alla bandmedlemmarna. Sedan ska även Volbeat vara förband under första konsertkvällen och deras konserter har jag bara hört gott om, så det ska bli kul att få se dem uppträda för jag gillar ju redan flera av deras låtar. Låtarna ”Still Counting” och ”Shotgun Blues” är två riktiga favoriter, och jag hade förmodligen aldrig hört talas om Volbeat om det inte vore för att Dennis a.k.a Larven upptäckte dem när vi var yngre.

Five Finger Death Punch till vänster, och Volbeat till höger. Mycket energi och massor av tung rock!

När man lyssnar på musiken från de båda förbanden så tycker jag mig ändå höra musik som känns väldigt influerat av just Metallica, de tunga gitarriffen och den där melodiska maffigheten i deras musik känns ju igen på något vis. Och det vore nästan konstigt om de inte var inspirerade av Metallicas musik på något sätt. Nu har ju bandmedlemmarna i Metallica precis passerat en ålder på 60år tror jag och fortfarande lockar de storpublik och fyller stora arenor över hela världen. Att de bjuder på storslagna konserter än idag får man ändå får lov att säga är väldigt imponerande. Jag tror att det var Tobias Forge (sångaren i Ghost) som efter att ha turnerat tillsammans med dem tidigare berättade hur imponerad han var av Metallica, hur de fortfarande klarar av att spela sin musik än idag som tydligen är både svårspelad och ibland väldigt snabb. För vissa kanske det bara låter som eländigt skränande men de är sjukt duktiga musiker även om jag motvilligt måste erkänna att kvaliteten dalat en aning med åren, vilket inte är så konstigt egentligen. Så nu kände jag bara att vi inte får missa chansen att se dem spela. Man vet ju aldrig när de kommer hit för sista gången eller om de plötsligt bara lägger av, och jag har knappt missat en konsert med dem här i Sverige sedan 90-talet så jag tänker fasen inte missa denna heller. Förhoppningsvis kan detta bli en sjujäkla upplevelse för Linda också att få se världens kanske största och mest kända rockband (sorry alla Maiden fans) spela medan de fortfarande levererar, så jag hoppas att hon kommer att gilla detta lika mycket som mig.

Så nu har man ytterligare en rolig sak att se fram emot i sommar, och även om konsertbiljetter blivit väldigt dyra numera så längtar jag redan tills vi åker till Göteborg. Med lite tur kanske någon eller några av mina kära vänner tar sig dit också, Mogge var i alla fall intresserad och har redan börjat leta biljett och boende. Men det kan behövas barnvakt och liknande så vi får se hur många vi blir denna gången, och enligt hörsägen så ska även Tommy ta sig dit. Så då kanske vi blir några som kan samlas där och njuta av konserterna, ju fler desto roligare!

Här ser man den stora scenen mitt på golvet och all publik runt omkring. Och såklart en snakepit i mitten av scenen för de mest hängivna fansen med pengar för de biljetterna är ju svindyra…

Idag har vi firat Lindas mor Åsa som nu klockat in på 60 ballonger! Det var trevligt och det serverades en hel del godsaker för oss som kom förbi, tur med vädergudarna hade vi också så vi kunde fira hennes stora dag utomhus. Barnen var med och självklar en himla massa hundar, extra kul att min kära mor och Kent också kunde komma förbi en sväng. Stort grattis till dig Åsa, hoppas att du är nöjd och glad över all uppvakning på din dag!

Vi tar och slutar där för denna gången känner jag. Så tack alla ni som läser och sköt om er allihop, ha d biff!

DAGENS JERKER går till Henke, han kallade mig tjock när jag körde upp på parkeringen utanför jobbet förra veckan. Gissar att han bara är avundsjuk…

Lämna en kommentar