Not Impressed Madonna!

Flytten till vårt hus kommer allt närmare och det packas för fullt här hemma. Just nu känns det som att vi lever i ett fort av flyttkartonger á la Joey (TV-serien ”Vänner”), men det gör inte så mycket med tanke på att det är mindre än en månad kvar nu till flyttlasset går vidare till Nynäshamn!

Chandlers två vänner Ross och Joey bygger lekfullt ett fort av flyttkartonger hemma i lägenheten.

Jag nämner världens bästa TV-serie genom alla tider här ovan eftersom vi igår vaknade upp till den sorgliga nyheten att Mathew Perry hittas avliden hemma i sin jacuzzi. Dödsorsaken är ej fastställd ännu men förhoppningsvis har han inte blivit utsatt för något brott, han blev bara 54 år gammal. Jag kommer alltid minnas honom som en otroligt skicklig och begåvad komiker, hans timing var enormt pricksäker. Hans roll som den olyckliga tandläkaren i filmen ”The Whole Nine Yards” var riktigt underbar, där hans fru försöker anlita deras nyinflyttade granne som är en gammal lönnmördare åt maffian (spelad av Bruce Willis) att mörda sin make. Jag gillade honom även i flera andra roller, men för mig kommer han ju alltid att vara Chandler Bing i ”Vänner”. Den serien har betytt så otroligt mycket för mig och säkert många andra som växte upp med den typen av humor, och det blev ju en av de mest sedda serierna över hela världen. En av anledningarna till att många älskade den var nog för just hans festliga karaktär Chandler, och nu när han är borta så antar jag att alla mina förhoppningar om en återförening kring nya avsnitt eller en film går i stöpet. Vi får istället vara tacksamma för allt detta komiska geni har givit oss genom åren, och hoppas att han blir en lyckligare person på andra sidan.

Som om inte detta vore nog så lämnade en annan stor personlighet oss förra veckan, Lasse Berghagen. Det var länge sedan jag upplevde att så många i min omgivning blev tagna av ett dödsfall, och jag tror att alla blev chockade och ledsna. Lasse var ju omtyckt av alla i hela Sverige och även av många andra personer utanför rikets gränser, denna snälla farbror som verkligen kunde underhålla och som varit en fantastisk musiker och sångkonstnär. Tack för alla minnen från ”Allsång på Skansen” och andra roliga upplevelser du bjudit oss på genom åren.

I helgen var det konsert på Tele2 Arena när ingen mindre än Madonna besökte Sverige med sin storslagna show under sin världsturné. Linda fick ju biljetter till konserten i födelsedagspresent så vi såg båda fram emot att få se och uppleva denna världsartist för första gången. Hon har ju VÄLDIGT många bra hits som hon bjudit oss på genom åren, och det var väl främst under 80- och 90-talet som jag själv uppskattade henne som allra mest. Så vi såg fram emot en minnesvärd upplevelse denna afton!

Tyvärr så började Linda känna sig krasslig under eftermiddagen så hennes energinivå var ganska låg, men vi tog bilen in för att snabbare kunna ta oss dit och sedan hem efter konserten. Men det var inte lätt att ta sig in på arenan, de hade ställt upp extra säkerhetskontroller utanför som bildade enorma köer fram till entréerna. Vet inte varför de hade dessa, men det beror väl kanske på den höjda terrornivån i Sverige eller nåt kanske. Men när vi väl kommit förbi dessa gick allt smidigare och plötsligt var vi inne på arenan med varsin öl i handen, så mystiskt. Haha!

Det var otroligt mycket folk och en skön blandning på åldrarna, det var allt från ungdomar till pensionärer och vissa hade onekligen klätt upp sig för kvällen kan man säga. Linda och jag skrattade för oss själva när vi såg hur folk klädde ut sig, men det är ju bara charmigt och roligt med engagerade fans! Humöret hos alla verkade vara på topp, trots att Madonna själv verkade ha svårt att passa tiden IGEN och gjorde entré på scenen först 80 minuter efter utsatt tid. Detta var något som både Linda och jag tyckte tog udden av våra entusiastiska förhoppningar av denna konsertupplevelse, jag hann nämligen bli både trött och irriterad. Nu fick jag dock höra i efterhand att det var försenat på grund av den extra säkerhetskontrollen utanför som innebar att publiken inte hann in i tid, så då har jag lite mer överseende med förseningen. När showen sedan väl drog igång så var det ju mäktigt och riktigt coolt! Scenbygget och alla effekter var häftiga, och att den 65 år gamla popdivan orkade fara runt och dansa över scenen var kul att se. Det var bra tryck och tempo i låtarna men det positiva stannad tyvärr där, för sedan blev vi inte så imponerade av resten…

Ljudet upplevdes ganska dåligt faktiskt, jag tycker det var svårt att höra vad hon sjöng. Sedan fastnade jag tyvärr inte för låtarna hon valde att framföra, för min del har hon så otroligt många fler låtar som både är mer kända och bättre än de som spelades. Sen tycker jag personligen att det hade varit bättre med ett liveband som spelade musiken på scenen istället för detta som var förinspelat, men det är min bara personliga åsikt. Så trots att det visuellt var häftigt att titta på så lät det tyvärr inte särskilt bra, så efter en timme in i konserten tittade Linda och jag på varandra och valde faktiskt att gå hem. På vägen ut var det massor av andra människor som också lämnade arenan innan showen ens tagit slut, och när vi passerade ut genom säkerhetskontrollerna så frågade vakterna oss varför alla går hem så tidigt. Vi svarade bara att vi inte tyckte det var tillräckligt bra, och vi verkar tyvärr inte ha varit ensamma om den åsikten utan flera andra var väldigt missnöjda med ljudet.

För att summera det hela så var vi nog bara lite besvikna, konserten var inte alls jättedålig på något vis men det var helt enkelt inte riktigt vad vi hade förväntat oss. Vi pratade på hemvägen om att hade ljudet varit lite bättre och om hon hade börjat med fler kända låtar från hennes tidiga karriär så hade det nog blivit en helt annan upplevelse. Och jag måste tyvärr gå ut med ett offentligt erkännande… Jag börjar uppskatta sittplats mer än ståplats på konserter numera, så åldern kommer sakta ikapp en tyvärr. Men vi ger konserten ändå tre ballonger av fem möjliga, hennes energi och superstar karisma var ändå imponerande att få uppleva. Nu kan vi i alla fall säga att vi fått uppleva Madonna live, hon är ju trots allt en av världens främsta popartister genom alla tider och kanske är det just hon som kan titulera sig ”Queen of Pop”!

Eftersom vi nu snart flyttar ut i vildmarken så har jag tagit med vår framtida säkerhet i beaktning och skaffat varsitt extraljus till Lindas och min bil. Hon fick en fräsig liten LED-ramp till sin lilla rallybil och jag köpte en lite större till vår familjekombi, men något knas hände vid betalningen så jag fick två uppsättningar av varje. Det störde mig lite till en början, men när vi packade upp dessa så säger Linda något oväntat.

– Vad är det där för fjuttig lampa, jag vill ha den stora!

Ja okej, nu vill inte jag heller ha det pyttelilla extraljuset för det skulle ju se oproportionerligt och pluttigt ut på min bil. Då var det ju tur att de råkade skicka dubbla leveranser, så då tog vi en stor LED-ramp var och sedan lämnade jag tillbaka de små till butiken. Och på Lindas vrålåk hjälpte min bror Tommy att montera och installera det hela med glada tillrop från sin storebror, så hon kunde sedan glatt åka vidare och blinka på främlingar hur mycket hon ville. Men sen var det ju dags för min bil…

Jag tror att det kanske är Satan själv som byggt bilen med alla dessa hemliga påfund som ställer till det varje gång man försöker göra något själv. Vi monterade LED-rampen och drog fram alla kablar, men hittar då ingen helljuskabel att koppla in oss på vilket gjorde mig lite upprörd. Tommy började testa alla olika kablar vi kunde gräva fram men ingen verkade fungera, så nu blev jag mer upprörd. Jag beslöt mig då för att fråga butiken hur vi skulle göra när jag ändå skulle dit lämna tillbaka de andra extraljusen, svaret jag fick gjorde mig riktigt jäkla upprörd! Tydligen måste alla ”nyare” bilar använda sig av något speciellt relä som får signal från någon förbaskad dongel via Bluetooth, och denna kostade ju lika mycket som hela LED-rampen. Men jag betalade och fick en instruktionsvideo där en glad kille visar hur enkelt det är att installera denna i bilen, allt klart på 15 minuter enligt honom. Tror ni det tog Tommy och mig 15 minuter att installera detta? Nej! Tommy kopplade in allt enligt anvisningarna men LED-rampen tänds ändå inte när jag slår på helljuset. Vi provar att plocka isär allt och sedan sätta ihop det igen, vi kollar i någon medföljande app om det är något ytterligare vi missat utan att hitta orsaken till att det inte fungerar. JAG BLIR GALEN! Mest blir jag upprörd på att detta ska vara så himla enkelt och smidigt att installera, men det är fasen bara ljug! Brorsan kliade sig i huvudet och testade så att kablarna fick ström, allt verkar ju vara helt korrekt så varför lyser det inte? Vi provar olika versioner i appen och tillslut går det i alla fall att lysa med LED-rampen när jag blinkar med helljuset, men man vill ju att det ska lysa hela tiden. Nu började jag bli så besviken och upprörd att jag snart skulle tappa det helt, men då hittar vi en funktion i appen som rättar till de sista justeringarna och nu verkar det ÄNTLIGEN fungera som det ska. De kan ta sina enkla 15 minuters installation och trycka upp dessa någonstans där solen inte skiner, men jag är tacksam att Tommy hjälpte mig få ordning på det hela. Nu kan både Linda och jag se alla vilda djur på vägarna ute i mörka skogen där vi ska bo, så förhoppningsvis kommer vi klara oss från potentiella viltolyckor nu när natten blir till dag enlig säljaren av dessa LED-ramper. Så spännande, stort tack kära bror för all hjälp med detta. Du får krama din fru och barn från mig som tack för att jag lagt beslag på dig i flera timmar, fråga om jag kan muta dem med några wienerbröd!

Varde ljuuuus! SE UPP VILDSVIN, RÅDJUR OCH VILDA ELEFANTER!

Nu har barnen höstlov och njuter av sin ledighet, jag ska själv passa på att vara lite ledig i slutet av veckan men då har de åkt till Hälsningland. Men då får jag ta vara på tiden och packa vidare där hemma, det kommer bli skönt sen när vi är klara med allting men tills dess är det bara att kämpa på tills allt är klart. Vi längtar alla enormt mycket till att få flytta in och barnen är så glada och uppspelta över att få egna rum. Till och med hundarna skäller och vill ha en gräsmatta att springa runt och pinka på där hemma sen, men det ska de få så alla blir nöjda. Mer uppdateringar kommer, tills dess tackar jag er så mycket för att ni tar er tid att läsa här på bloggen. Ha d biff!

DAGENS JERKER går till Henke som flaggade för att han kommer sno min nya LED-ramp så fort var inkopplat och klart. Jag ska se om jag kan göra den strömförande eller något liknande så han lämnar den ifred…

4 reaktioner till “Not Impressed Madonna!

  1. Välkomna till Stora Vika, hoppas att ni ska trivas och att ni ska slippa krocka med alla våra vilda djur som bor här! 🙂 Ja och vem är jag då kan man ju undra och hur hittade jag er? Jo jag bor i Vika och som ni nu säkert vet efter några veckor i området så är vi en väldigt liten by där alla känner alla 😛 så när din far kom och köpte en keyboard av mig och berättade att ni skulle flytta in så blev jag ju nyfiken på vilka ni var som köpt huset, så jag började googla (stalker-varning haha sorry). Men man vill ju veta vad det är för folk som flyttar in i ett område där vi alla umgås mycket och där vi låter barnen springa runt 😉 Som sagt, välkomna och hoppas att ni ska trivas!

    Gilla

    1. Hej och tack så mycket för välkomnandet! Vi trivs redan fantastiskt bra i området men har fortfarande en hel del att stå i när det gäller att packa upp allt efter flytten. Min sambo och jag kommer röra oss runt lite mer och bekanta oss i området så fort vi fått lite ordning här hemma, det är där vi lägger vår prio just nu så man får bort den värsta röran. Men vi ses säkert ute på byn i framtiden, vi ser fram emot att träffa grannar och att barnen ska hitta några jämnåriga att hänga med sen. Sköt om er!

      Gilla

      1. Va roligt att ni redan trivs 🙂 förstår att det är en del att stå i så här efter flytten och även inför julen. Kul då kommer vi nog ses, vi har ju både hund och barn så vi rör oss en del i området. Samt att vi har båt i båtklubben och så är sambon ordförande i Stora Vika samfällighet så vi lär ju ses på ett eller annat sätt 🙂 Och har ni några funderingar kring någonting så är det bara att ni hör av er, min mail ser du ju här. Annars bor vi i det vita huset i början på uddgärdesvägen 🙂

        Gilla

  2. Okej! Tack då lär vi säkert springa på varandra på ett eller annat sätt, med eller utan hundar (vi har två små papilloner som nyfiket skäller på alla nya människor vi träffar, haha!). Vilket trevligt bemötande vi fått av de vi hunnit träffa, vi känner oss välkomna och hoppas kunna passa in bra med alla er andra i Stora Vika. Önskar er en fortsatt fin dag!

    Gilla

Lämna en kommentar