Glad påsk

Jag sänder iväg en varm hälsning mitt i påskhelgen till alla läsare där ute. Glad påsk!

Jesus, ja han vet alla vem det är. Och vad som hände denna helg för ca 2000 år sedan. Ni som inte känner er säkra eller vill uppdatera er i ämnet, se ”Life of Brian” av Monty Python så är ni snabbt med på banan igen. Always look on the bright side of life…

20140420-163037.jpg
Vi firade påsken här hemma i år. Det fanns planer på att resa till Tallebo över påskhelgen, men det gick ej av logistiska skäl. Vi får helt enkelt inte plats i bilen allihop med barnvagn och packning. Men till nästa år ligger jag steget före! Det finns planer på att byta bil senare i höst. Bye bye KIA Carnival, well hello there Hyundai Santa Fe!
Men det får bli ett senare projekt. Igår kom min syster Linda och hennes sambo AIK:aren ut och firade påskafton med oss här ute i vildmarken. När vi såg deras bil parkera utanför så ropade jag på Freja att de var här nu. Så hon sprang och öppnade dörren för att välkomna dem, men blev snabbt lite fundersam. Linda gick in i lekstugan.
– Men pappa, hon går in i fel hus. Sa Freja förvånat.
Då förstod jag plötsligt varför Linda var där och tog med mig Freja tillbaka in i huset igen. Hon gömde ju påskägg till barnen inne i lekstugan. Och när vi hälsat på varandra och fixat lite kaffe så fick barnen ge sig ut på jakt efter påskäggen. Tydligen så hade Linda sett påskharen (vem av Jesus lärjungar var det?) smita ut ur lekstugan när de kom med bilen. Freja blev lyrisk och sprang dit, med stapplande tvillingar som följde efter så fort de kunde.
– Det finns ägg här inne! Ropade Freja när hon kom in i stugan.
– Oooj! Sa Theo förtjust.
– Dääääää! Skrek Nova och pekade tydligt på äggen.
Vi samlades sedan på trappan för att öppna äggen. Det var leksaker, smaskigheter och russinpaket. De blev jätteglada! Det var väldigt varmt ute i det fina vädret, men jag hittade ett gömställe. I bakluckan på Carnivalbussen, där ville även twinsen sitta och slappa en kort stund. Sedan började de samla stenar som de kastade in i bilen. Nej nej nej…

20140420-190542.jpg
Sedan blev det premiär för grillen! Istället för att äta traditionell påskmat, det gjorde vi på långfredagen, så grillade vi hemmagjorda hamburgare och majskolvar. AIK:aren bjöd på en öl som det stod Solna på, trodde först att jag skulle bli förgiftad. Men jag var tydligen resistent mot AIK öl, det känns skönt att vara Djurgårdare! Men den slank ner, och någon öl till för den delen. Majskolvar var spännande för barnen.
– Oj oj oj! Sa Theo.
– Nam nam nam! Sa Nova.
Freja vet vi ju sedan tidigare att hon älskar majs. Men hon har haft problem med en blåsa på insidan av kinden senaste dagarna, och har svårt att tugga maten. Så hon knaprade bara lite på sin och sedan var hon klar.
Till kvällsfika hade jag trollat ihop en Key Lime Pie, så gott! Synd att man var så mätt efter middagen bara, orkade bara äta en tunn skärva. Det var en trevlig och smaskig påskmiddag, kul att göra något annorlunda. Tack för påskäggen och sällskapet Linda & Micke!

20140420-205909.jpg
Idag var jag ute och jagade påskharen på morgonen. Jag hann ju inte med min joggingtur igår så då fick jag kämpa lite extra idag. Det börjar fasen bli varmt att springa nu, funderar på att byta till shorts imorrn. Det blir inga fula löparshorts som slutar nedanför skinkorna och fladdrar frisk för vinden. De är så fula att då kan jag lika gärna sätta på mig knästrumpor och sandaler också. Sedan finns det något som jag noterat att andra löpare har på sig, som påminner om tights eller cykelbyxor. Inte heller min grej, fult det med. Men det är bara min åsikt. Nej, istället blir det härliga fotbollsshorts. De känns mycket bekvämare och ser betydligt snyggare ut än allt annat. Jag borde bli fotbollsproffs nu när jag orkar springa lite igen. Jimmy Baggio… Il capitano!

Insåg precis att man inte kan bli fotbollsproffs när man har fyra hakor. Fettot inom mig påpekade detta…

På eftermiddagen tog vi med barnen på promenad till lekparken. Där höll de igång i sandlådan, gungade och lyckades även lura upp mig i rutschkanan. Sedan fikade vi i solen innan det var dags att gå hem igen. En riktig mysdag!
Sedan kom barnens morfar Roger på besök. Det är Jennys pappa för er som inte vet om det. Han hade med sig påskpresenter till barnen i form av pussel och spel! Mycket uppskattat, tack så mycket!

Nu har vi snart ett radhus om vi har tur! Han som säljer radhuset har accepterat vårt bud, så nu återstår det bara att få allt klart med banken. Om allt går vägen så går flyttlasset redan i juli. Honk honk! Mer information om detta kommer senare.

Nu har vi tittat på de där jäkla zombierna igen, åh vilken jobbig serie! Klarar inte av att se mer snart, men man måste ju. Vill ju inte ge upp hoppet om de stackars människorna som kämpar för sin överlevnad. Men nu räcker det för idag, dags att sova i ren ilska. Ha d biff!

DAGENS JERKER går till den svettiga gubben som stirrade på mig när vi möttes på min joggingrunda idag. Hade god lust att fråga vad han glodde på. Men skulle troligen få ett elakt svar om mitt utséende så jag avstod. Storsint av mig! Men du får dagens utmärkelse ändå… Gubbjäkel!

Lämna en kommentar