Premiär! Och Luciatåg

Igår var det Lucia, och för första gången skulle barnen ha sina uppträdanden på morgonen istället för på eftermiddagen. Nu uppstod ju ett problem i och med att de inte går på samma skola längre. Så Jenny följde Frejas luciatåg, och jag följde Nova och Theos luciatåg. Vi fick filma med mobilerna och visa varandra efteråt, de är så modiga och duktiga alla barnen. Underbart!


Det var ju onsdag igår som sagt, även kallat lill-lördag (tiny saturday). Inte nog med att det var Lucia denna onsdag, det var även världspremiär för den senaste filmen ”The Last Jedi” i Star Wars sagan. Och jag var såklart där, Marcus likaså. Och Erik förstås, han var där tre gånger…

Ja, Erik den entusiasten hade bokat in sig på flera visningar av filmen denna dag, medan Marcus och jag anlände med pondus först till visningen på kvällen. När jag kom dit så hade de tydligen gjort om på biografen, man fick numera passera genom en biljettkontroll in till själva biogången. Men det fattade ju inte jag, utan jag gick med mina 182cm stolt in där i mina fina skor och satte mig ner på en bänk för att invänta de andra. Mästerligt! Sedan kom ett sms från Erik att de var på plats, och jag kunde se dem en bit därifrån. De undrade hur jag kom in där utan biljett, men det var ju uppenbarligen inga problem. Är man bara målmedveten så är inget omöjligt.

Marcus anlände även han strax efter, sedan gick vi ner till biosalongen och väntade på att bli insläppta. Vi hann prata lite med Marcus om hur det hade gått hos randläkaren, även om han var aningen tystlåten kring ämnet. Erik och jag fortsatte vårt engagemang som de bra vänner vi är, och frågade hur lång tid han har kvar… Men att han ska hålla ut, för snart kommer den stora insamlingsgalan gå av stapeln där pengar ska samlas in för att påskynda hans tillfrisknande. Vi förklarade att Peter Jihde ska sköta ridån under galan, och att så fort vår vän Mogge pratat med sin namne Morgan Freeman om att leda galan så kommer galan att bli av. Men att han måste ha lite tålamod eftersom Mogges engelska kan vara som en svår dialekt för herr Freeman att förstå. Men sen så!

När vi fick gå in i salongen och sätta oss så började spänningen stiga rejält. Jag hade hållit mig lugnt genom hela dagen, men nu kom alla känslorna ikapp mig. Vi fick även uppleva galna budomänniskor som stormade in med låtsassvärd och fektades inlevelsefullt framför bioduken. Vi blev jätteimponerade, NOT! Man kan tydligen träna med lightsabers i deras klubb, men hur gärna jag än försökte kläcka ur mig ett glatt ”briljant” så drog Marcus ner stämningen med ljudliga suckar. Sen började filmen…


Mm, vad ska jag säga… Spontant så är jag inte imponerad. Den var verkligen inte alls vad jag föreställt mig, men ingen dålig film för den delen. Marcus älskade och kan inte sluta prata om de håriga pingvinerna, porgs, som han nu starkt kampanjar för ska få en egen film.


Just när det gäller Star Wars så är det för mig helt omöjligt att hålla nere förväntningarna, inga filmer har väl betytt så mycket och gjort ett sådant intryck på mig sedan barnsben. Så även om den bjöd på goda skratt, så är det ingen scen som jag inte kan sluta tänka på idag. Något som alltid hänt tidigare, då man blivit alldeles förförd av något som utspelat sig i filmen. Men inte denna gång, dock så var det väldigt mycket annat bra i filmen som jag tror kan ge den sista delen ett bättre djup eller förståelse för karaktärerna. Den får totalt tre av fem JERKERS!


Jag vikarierar just nu på vårt labb, en av mina arbetskamrater befinner sig på semester. Min andra kollega där började plötsligt blöda näsblod igår, och rusade då iväg med blodigt papper mot toaletterna. När övriga kollegor såg detta så kom de och frågade vad det var som hade hänt. Då tog jag tillfället i akt…

– Man skojar inte om min frissyr ostraffat. Svarade jag då och fortsatte jobba vidare.

Så nu är alla livrädda för mig på jobbet och jag är fullpackad av pondus. Viktigt! Sanningen får komma fram vid ett senare tillfälle.

Nu tackar jag för mig, och stort tack för att ni läser. Ha d biff!

DAGENS JERKER går till kanske till Erik, jag har inte riktigt bestämt mig än. Men det är inte på grund av att han såg ”The Last Jedi” tre gånger igår, utan mer av valet av biosnacks när vi såg filmen. Han köpte som vanligt sin klassiska Festis med jordgubbssmak eller något, men även lussebullar. Han har förvisso precis fyllt 40år, men att frångå popcorn och godis för bullar är ett major big step om ni frågar mig! Dessutom prasslade bullpåsen något överdjävligt i biosalongen…

Lämna en kommentar