Fnittriga Hovar 2023

Det är varmt, så himla varmt! Jag har förvisso längtat efter sommaren men inser att jag varit dåligt förberedd på värmen den för med sig, så nu är luftkonditioneringarna installerade och på plats i lägenheten. Nu kan vi sova svalt och skönt om nätterna igen, bring on the heat!

Nu har vi varit på återbesök för att kontrollera läkningen av Theos brutna arm, det togs nya röntgenbilder som läkaren kikade på och där kunde man konstatera att det inte riktigt läkt så som de önskat. Men att ingen operation ser ut att vara nödvändig just nu, utan vi ska komma tillbaka nästa vecka och ta nya röntgenbilder. Det blir mycket åkande fram och tillbaka men förhoppningsvis är de nöjda nästa vecka och låter honom läka vidare, en operation skulle ju dra ut på tiden en del och det är inget som är särskilt populärt. Och ska de fortsätta att röntga hans arm så kommer nog Theo bli självlysande snart så mycket elektromagnetisk strålning som han utsatts för de sista två veckorna, eller så utvecklar han en enorm muskelarm likt Arnold Schwarzeneggers…

Förra året vi den här tiden så var det Nova som fick en spricka i handleden, och i år var det tyvärr Theos tur och hans ben gick dessvärre av i handleden. Tråkigt för dem såklart att behöva råka ut för sådana saker när de är så nära sommarlovet och allt, det går ju inte så bra att bada med ett gipspaket på armen direkt så Theo får ta det lite lugnt i början av sommaren. Men jag måste ändå säga att jag tycker de har varit så himla duktiga och båda har hanterat dessa skador fantastiskt bra, trots att det är smärtsamt och jobbigt så har ingen av dem klagat eller varit gnälliga alls. Frustrerade emellanåt, ja det kan jag ju förstå och det är jobbigt när det kliar innanför gipset. Theo löste detta med att ta en ätpinne som han skickar in under gipspaketet och vispar runt den där för att klia sig, vilket verkar fungera. Men som sagt, annars har de båda varit otroligt duktiga och kämpat på väldigt bra. Det är inte annat än att man blir väldigt stolt som förälder när man ser hur de hanterat allt detta, hoppas dock att de slipper fler benbrott i framtiden.

Jeff Dunham känner nog de flesta till, den kända buktalaren från USA som blivit världskänd för sina ikoniska karaktärer. Han har den senaste tiden lagt ut bilder på sina dockor, och bilderna fick mig verkligen att skratta. Hans figurer är ju så himla roliga och nu var det länge sedan jag såg någon av showerna med honom, men jag blir alltid lika glad när det dyker upp ett klipp eller liknande på exempelvis Facebook eller YouTube. Kanske är det dags att kika på någon av hans shower igen, man blir ju inspirerad i alla fall efter att ha kikat på dessa bilder. Jag menar kolla bara på surgubben Walters mungipor, haha!

Vi som följt Jeff genom åren vet ju självklart vilka dessa karaktärer är, uppe till vänster och följande: Walter, José Jalapeño (on a stick), Bubba J, Peanut och Ahmed the Dead Terrorist.

I helgen händer det annars en hel del, som vanligt. Ingen lugn och ro här inte! Linda tar med sig Nova och Nova till Uppsala där GW vovven ska tävla, vi får hoppas att allt går bra och att han sopar mattan med de andra hundarna. Med Linda bakom snöret så tror jag på seger, och kommer att hålla tummarna ordentligt på lördagen. Freja ska på picknick med några kompisar på lördagen så då passar jag på att hänga lite med Theo, vi får se vad vi hinner med att göra innan vi ska hämta hem Freja på eftermiddagen. På söndag är det mors dag och då måste man hylla mammor, överallt! ALLIHOP! Jag tror att vi ska åka till Åsa vid lunch för sen ska hon jobba på eftermiddagen, men då hinner Linda hylla sin mamma lite i alla fall. Sen åker vi nog vidare till min kära mor och ropar hej, för hon ska självklart också hyllas en dag som denna. Så mina syskon kommer såklart också dit, vi kan ju hoppas att vi har lite tur med vädret så vi kan sitta utomhus och njuta av solen. Men jag har också lovat att kika på deras nya badrum som de byggt, jag har bara sett bilder hittills men det ser riktigt fint ut med badkar och allt. Så det ser vi fram emot i helgen!

Det ska även springa hästar på Solvalla i det som kallas Elitloppet, och av någon märklig anledning är inte min andelshäst Patrick Tie uttagen i försöken ens. Trots att han sprungit jättefort på träningarna och ätit sin mat som han ska, känns orättvist. Istället är det resterande elithästar som tävlar om att vinna ett av årets mest prestigefyllda lopp, och det kommer bli folkfest på Solvalla hela helgen. Många kommer att vara där och heja fram sina favoriter bland hästarnas fnittriga hovar och smäckra lår, men tyvärr ingen Golden Hornline som dockan Birgitta älskar så mycket men många andra hästar kommer att tävla. Vi var ju där förra året med Lindas kusin och hans sambo, det var faktiskt riktigt trevlig och en rolig upplevelse även för mig som inte kan något om hästar. Det finns en häst som varit lite speciell och som jag tror vann Elitloppet 2021, Don Fanucci Zet. Denna häst verkar de andra hästarna nästan lite rädda för och är ofta favorit i de lopp den springer, så det är den häst jag tippar som vinnare även i år. Motståndet är dock i toppklass och många håller nog San Moteur som favorit att vinna Elitloppet, men jag tror på Don Fanucci Zet och hoppas att miljonerna trillar in på min Harry Boy nu på söndag!

Men i år så får vi nöja oss med att tippa hemma i soffan, om vi hinner se något vill säga för det händer ju en hel del i övrigt. Linda och jag kommer såklart att försöka hitta skrällarna och hoppas på det bästa, men det är fasen inte lätt att tippa på hästar alltså. Hon är dock enormt mycket bättre än mig på detta, medan jag numera plockar ut några favoriter jag tror på och sedan några hästar med roliga namn. Resten lämnar jag åt Harry som får slumpa fram hästarna som behövs för att komma upp i den summan jag valt för min Harry Boy, det har tyvärr inte varit ett vinnande koncept hittills men en vacker dag så kanske det smäller till och då sitter miljornerna där på kontot. Tänk vilket fint hus vi kan köpa då och vilken stor fyrhjuling jag kan införskaffa mig, typ som en monster truck! Med plog på förstås, så man slipper skotta snö på vintern…

Sen så är det fotbollsderby på eftermiddagen mellan Djurgården och AIK, vilket alltid är lite jobbigt. AIK verkar vara i en riktig svacka just nu och ligger nästan sist i serien, men de reser sig säkert och gör årets match nu bara för det. Jag hoppas såklart att Djurgården vinner, men vågar inte hoppas på poäng i derbymatcherna längre efter de senaste årens resultat. Men det skulle sitta fint med en målfest i mitt lags favör, jag behöver det känner jag och förmodligen känner alla andra fans där ute i landet likadant. Laget har dessutom en ung talang (Bergvall) som gjorde sitt livs match mot BK Häcken senast, det vore kul om han fick chansen att starta mot AIK och kunde sprätta in ett mål eller fyra. Så denna match vill man ju se så vi ska försöka hinna hem tills dess, sen så är ju helgen i princip över och dags att ladda om för måndag igen. Så snabbt går det.

Nu måste vi fixa och packa Lindas bil så att allt är klart tills de ska åka iväg imorgon, det är mycket att stå i såhär på kvällen men om vi hjälps åt kommer det att gå bra. Passar därför på att önska er alla en fortsatt trevlig kväll, sköt om er och… Ha d biff!

DAGENS JERKER går till Jocke, inte för att han gjort något dumt den senaste tiden utan för att jag tidigare idag blev påmind om något hemskt gällande honom. Jag lyssnade på avsnitt nummer 176 av podden ”Den Som Skrattar Förlorar” och där sjönk nivån rejält idag när de valde att lyssna på flera olika klipp på fisar. Utan att säga för mycket så hade de själva väldigt roligt åt detta, och Theo som satt med mig i bilen skrattade enormt mycket. Jag fnissade med jag också för pruttar kan vara roligt, så är det bara. Men de kan också vara hemska! Och det är där Jocke kommer in i bilden, när han släppt ut sina förfärliga kemiska moln till brakvindar i min närhet genom åren. De inte bara låter högt, de stinker fruktansvärt och verkar aldrig ta slut. Att sitta instängd i en bil exempelvis, när man var på väg hem från jobbet och satt fast i köerna på Essingeleden så kunde han luta sig lite åt sidan och sedan lät det som att någon trampade på en anka ungefär innan kupén i bilen förvandlades till Area 51. Att hissa ned fönsterna och nästan kräkas hjälpte ju inte heller, doften bet sig ju fast i bilklädseln eller nåt och det kom ständigt nya rövlaviner ur baken på honom. Så ja, rumpknappar kan vara festliga på avstånd men fasen inte i någon sur mages närhet. Slut på meddelandet.

Lämna en kommentar