Summer Preparations

Nu var det snart helg igen och det känns som att veckorna passerar ruskigt fort förbi, man hinner ju knappt reflektera över vad som händer i ens liv. Barnen behöver hjälp att plugga på de sista proven för terminen och sedan är det avslutningar med diverse aktiviteter, så det är fullt ös. Men så är det ju varje år och det ska nog bli skönt för dem att njuta av lite sommarlov här snart. Då ska vi njuta så mycket vi bara kan och äta massor av glass med jordgubbar, det är i alla fall sommar för mig!

Theo var idag tillbaka på Karolinska för att ta nya röntgenbilder på sin arm, just idag hade jag oturligt nog ingen bil men hans mormor Lena kunde istället åka dit med honom. Och efter dagens besök så tycker ortopeden att Theos brutna handled läker på så gott den kan, benen är inte riktigt på plats som man kan önska men det kommer att rätta till sig i takt med att han växer och blir äldre. De stärkte även upp gipset lite på undersidan men sedan fick han åka hem, och som det verkar nu ska han tillbaka innan midsommarhelgen och ta bort gipset helt och hållet. Fasen vad bra du är Theo som kämpar med detta, riktigt bra jobbat och tack till mormor Lena som kunde göra dig sällskap!

Förra veckan så möttes vi av flera sorgliga besked, det första var att min morbror Janne nu gått bort efter att ha drabbats och kämpat med lungcancer sedan en tid tillbaka. Min kusin Emelie kontaktade min mor i helgen och informerade om detta och det lät på henne som att han somnade in på ett fint sätt och att man gjort vad man kunnat, så mina tankar går främst till mina kusiner. Det är ju alltid tufft och jobbigt att förlora en närstående och speciellt ens egen förälder måste kännas väldigt fruktansvärt. Jag har själv bara träffat honom några gånger under min livstid, men minns bara bra saker från våra möten och tycker det var sorgligt att höra om hans bortgång. Relationen till honom och även min ”riktiga” morfar Bertil har varit speciell genom åren, där de mer hållit sig för sig själva av olika anledningar och inte haft kontakt med oss andra. Min mor har nog varit den av oss som bäst haft kontakt med dem även om det inte heller varit så mycket, och efter att Bertil gick bort för några år sedan så verkar även kontakten med Janne har blivit lite sämre. Jag visste inte ens att han var sjuk, men frågar inget man så får man heller inget veta så det är ju enbart mitt eget fel. Men hoppas att mina kusiner och de andra som stod min morbror nära nu tar sig igenom sorgen på bästa sätt, vi tänker på er alla.

Sedan så hann jag inte njuta så mycket av att Ghost nyligen släppt en EP med några nya coverlåtar, där jag främst uppskattade deras version av låten ”We Don’t Need Another Hero” som är en klassiker av allas vår rockmormor Tina Turner. Nu gick hon sorgligt nog bort hon också i samband med Ghost skivlansering, denna ikon till artist som måste ha varit älskad av hela världen på ett eller annat sätt. Hon har gjort så många bra låtar som man främst minns från barndomen under 80-talet, och min moster Susanne och hennes Lasse var ofta på hennes konserter här i Sverige och berättade hur bra hon var live. Jag hade gärna sett henne spela inser jag nu, om än försent. Men hennes musikarv lever vidare, tack för alla fina musikminnen Tina. Kanske hoppar hon och morbror Janne nu tillsammans genom pärleporten till tonerna av hennes megahit ”The Best” och sedan dansar de vidare in i himmelriket…

Det är dock inte enbart sorg här hemma utan Linda jublar här hemma just nu över att den sista skoldagen på plats är avklarad för denna termin, nu återstår ”bara” att lämna in de två sista tentorna innan hon får sommarlov. Eller ja, hon kommer ju fortsätta att jobba fram till semestern men hon slipper i alla fall studera på kvällar och helger ett tag framöver. Detta behövde såklart uppmärksammas kände jag och köpte därför en fin rosbuske till henne som en liten överraskning, denna har hon nu planterat i en kruka och ställt ut på vår balkong. Med lite tur kommer den växa sig stor där i värmen från alla solstrålar. Jag tycker att Linda är så grymt stark och duktig som både jobbar och pluggar samtidigt, och nästa termin är hennes sista. Jag tror inte att alla i hennes omgivning riktigt verkar förstå hur slitsamt det är för henne och hur mycket tid och kraft allt detta tar av henne, men ändå så finns hon där och försöker alltid ställa upp att hjälpa sina nära och kära när det behövs. Tar hon sen sin examen i januari nästa år så är hon därmed en fullfjädrad förskolelärare, vilket innebär att hon kan lära mig allt om empati och barnkonventionen. Så nu hoppas jag att hon orkar kämpa på in i det sista nästa termin, och känner jag henne rätt så kommer hon inte att ge upp förrän hon är klar med utbildningen. Min lejoninna!

Titta! Där har vi ju Linda med sitt gyllene hår, säkert ligger hon där majestätiskt och tänker på mig…

En som inte jublar lika mycket är ju jag, för jag är på jakt efter ölen Kilkenny men den verkar vara slut på alla Systembolag jag besöker. Jag har inte druckit denna öl på säkert 20år, och nu när jag blev så hiskeligt sugen på den igen då ska den vara slut överallt.

– Men köp en flaska rosé istället då lilla gubben! Skrockar säkert Lasse ute i Ådran och skrattar.

Nej, nog för att rosé är gott men det är inte samma sak som Kilkenny. Och nu vill jag ha Kilkenny så kan någon snälla bara komma förbi med några flaskor Kilkenny till mig nu, så att jag kan minnas hur gott det är att avnjuta en riktigt kall Kilkenny! Har alla snappat upp detta nu att det är Kilkenny jag behöver? Haha!

Om bryggeriet ser denna bild som mycket väl kan ses som reklam, så vill jag bara säga att jag tar Swish.

Nu blev jag ruskigt sugen på en kall öl, och middag! Jag får nog nöja mig med ett glas iskall cola istället men ska fasen unna mig en god middag ikväll, får se vad vi kan hitta på för någon god maträtt när Linda kommer hem sen. I helgen kommer barnen att uppträda med sina dansgrupper på någon sorts festival i Gustavsberg, så ikväll har de repetitioner och dansläraren lovade att anpassa Theos dans efter hans gipspaket. Det tycker jag var snäll och lite roligt, så vi håller tummarna att allt går bra för dem. Nu har jag inte tid med detta längre, tack för att ni läser. Ha d biff!

DAGENS JERKER går till Systembolagets butiker som inte motsvarar mina förväntningar och tillåter mig köpa Kilkenny när jag för ovanlighetens skull är så ölsugen. Fy på Systembolaget…

En reaktion till “Summer Preparations

  1. Jimpa jag har fått massa öl, och trevligt sällskap med wetter och andreas och ett par till. Vill linda vinna över dig i helgen på v75 så har jag två drag

    Gillad av 1 person

Lämna en kommentar