Skolavslutning 2023

Nu har vi kommit till den stunden på året som man älskar, den när barnen har sina skolavslutningar och de går på sommarlov. Så härligt!

Man minns ju själv när man gick i skolan och hur fantastiska dessa skolavslutningar var, när klädde upp sig och hade städat ur sin skolbänk så att den var redo för nästa läsår när hösten kom. Hur man hade ett ledigt sommarlov framför sig och nästan skrek ut sin lycka över att få vara ledig, sedan lekte man med sina kompisar i flera veckor och hade helt fantastiska sommardagar och kvällar.

Mina barn har inte riktigt samma inställning till sommarlovet som jag själv hade, inte Freja i alla fall. Utan hon ÄLSKAR skolan och vill inte att den ska ta slut, istället längtar hon tills höstterminen ska dra igång igen. Jag förstår mig inte på henne, haha! Men det är ju jättekul att hon känner så, en annan njöt ju av varenda sovmorgon när man var ledig och gör det ju än idag. Freja har haft ett väldigt bra år och kommer byta till Stora Kulturama när hon börjar i sjätte klass till hösten, detta är hon otroligt peppad inför och ser fram emot väldigt mycket. De har redan besökt nya skolan med klassen och hon är så nöjd, det blir mer en högstadieskola där från klass sex och uppåt. Så då slipper hon alla småpluttar, och blir istället minsta plutten på nya skolan.

Lindas Nova har nu gått ut sjätte klass och kommer att byta skola till hösten, då börjar hon istället i en skola närmare oss och slipper ta bussen till Farsta varje dag. Hon verkar mer lik mig i tankesättet och ser väldigt mycket fram emot att få njuta av sitt sommarlov, och hon har heller inte varit så förtjust i den skola hon går i så hon ser fram att börja i en ny klass nu till hösten. Så håller vi tummarna för att det blir ett lyckat skolbyte, så har hon något att se fram emot i höst sen när skolan drar igång igen!

Nova och Theo avslutar sitt första år på Lilla Kulturama nu när fjärde klass är avklarad, och det de är mer nöjda över att få vara lediga än sin syster. De tycker kanske inte att skolan är riktigt lika rolig men har gjort en bra insats detta läsår i nya skolan, och Nova som hade en tuff hösttermin med hög frånvaro har kämpat sig tillbaka och kommit ikapp i undervisningen. Vilket är riktigt imponerande för det är inte alltid så roligt och lätt att motivera sig att sitta med studier när alla andra ska ut och leka. Men hon har varit en riktig kämpe och som klarat av detta, nu när de börjar i femte klass så börjar hon ju om på ruta ett med samma förutsättningar som alla andra. Förhoppningsvis går det enklare då men vi ska se om vi kan hitta sätt att stötta henne mer och se om det finns diverse hjälpmedel att ta till vid behov. För Theos del så flöt detta läsår på bra utan större konstigheter, han hade väl lite oflyt med sin brutna arm här på slutet bara men har ändå lyckats väldigt bra. Så nu tar de steget upp och ska börja i femte klass efter sommaren, de går dock kvar på samma skola så det är bara Freja som byter skola i höst. Tänk att de bara växer och växer, hur ska man hinna ta in allt som händer när tiden rusar iväg så som den gör? Jag är hur som helst otroligt stolt över barnen, och önskar dem alla en riktigt skön sommar!

Vilket flow jag är inne i just nu här mitt i livet! Som jag nämnde tidigare så verkade jag ju hamna i någon sorts granskning både hos myndigheterna Försäkringskassan och Skatteverket, tydligen så strålar och skickar min personlighet massor av potentiella skurkiga vibes rakt ut i kosmos. Den förstnämnda gällde min ansökan för VAB när Theo bröt sin arm, de verkar dock bevilja min ansökan nu efter att ha kontrollerat detta. Det var ju inga konstigheter annat än att jag inte kunde välja ”benbrott” eller ”fraktur” som kategori i min ansökan, utan jag fick välja ”övrigt” och förklara vad som hade hänt. Nu verkar de dock ha följt upp detta och godkänt min ansökan, tack för det Försäkringskassan!

Sedan har vi Skatteverket som ville granska mina reseavdrag i årets deklaration, jag svarade på alla deras frågor och skickade in mina utlägg för drivmedel samma dag de ställde sina frågor. Det var för fyra veckor sedan, och nu börjar redan människor omkring mig att bada i sin skatteåterbäring som de nu fått utbetalt och planerar soliga semestrar.

Men inte Jimmy, nej nej. Istället fick jag nyligen ett nytt meddelande att de inte var nöjde med sammanställningen jag gjort för mina utlägg, den kunde ej godtas och istället ville de ha in kontoutdrag för mina köp. Ja men då får de väl som de vill tänkte jag, men inte kan de väl vilja ha ett kontoutdrag från min bank för hela förra året? Den listan skulle ju bli oändligt lång, så istället började jag att klippa och klistra ihop en lista från mitt kontoutdrag och skickade in nya underlag. Då kom svaret otroligt snabbt redan nästa dag, och nu har de kommit fram till ett beslut. De finner det sannolikt att jag åkt mellan min hemadress och mitt arbete de dagar jag angett. Men jag hade räknat fel gällande min resväg, enligt Google Maps så är den närmaste resvägen två kilometer kortare än vad jag skrivit och de finner det osannolikt att jag färdats en annan väg till mitt arbete. Därför fick jag ett nytt slutskattebesked där de räknat om detta, och jag har fram till den 22 juni på mig att överklaga detta. Men jag finner det osannolikt att jag vill överklaga och kommer sannolikt att godta deras uträkning, sedan kommer jag sannolikt att använda Google Maps nästa år när jag ska göra nya reseavdrag. Det är högst osannolikt att jag gör om samma misstag igen, men jag finner det sannolikt att jag mycket väl kan komma att hamna i en ny granskning nästa år igen. Något annat vore osannolikt.

Förra veckan så fick jag se min andelshäst Patrick Tie tävla i V64 på TV! Jag var så peppad, han hade första spår och det verkade ju lovande mot tidigare starter. Tränaren var väldigt nöjd med alla förberedelser och berättade i ett mail att hästen tränat på riktigt bra och verkade taggad för tävling. Fantastiskt! Jag jublade över detta och berättade för Linda där hemma att nu ska det skrivas travhistoria, och till min namne herr Nilsson på jobbet var jag ju tvungen att berätta om vad som var på gång. Så både han och Linda skulle kika på loppet och spela en rad på V64, jag såg framför mig hur han skulle springa först över mållinjen och få en sådan där krans runt halsen och ett fint täcke över ryggen när han vunnit alla pengarna. Jag tänkte att det förmodligen inte är några prispengar i mångmiljonklassen så något nytt hus skulle det ju knappast bli för vår del, men det kunde ju vara värt att spana in snabb Tesla som framtida bil!

De visade uppvärmningen på TV och där såg hästen riktigt fin ut, det var en annan kusk som fick rycka in än den som först var planerad men det kanske inte skulle spela så stor roll.

– Linda släpp mobilen och titta, för nu startar loppet! Sade jag glatt och satte mig upp i soffan.

Förväntansfullt tittade vi båda och såg hästarna rada upp bakom startbilen, Patrick Tie är en stor häst och såg ganska maffig ut i jämförelse med de andra hästarna. Fy fasen vad coolt, hoppas han drar på ordentligt nu i starten och hamnar i ledning direkt! Då kanske de andra hästarna inte orkar med hans rasande tempo tänkte jag. De började räkna ner till start, och sedan gick starten! Bilen gasade snabbt iväg och Patrick Tie, ja han galopperade direkt…

Förbaskade jäkla galoppåsna!!! Fasen också, varför springer han inte som jag vill så att vi kan vinna våra pengar och köpa ett hus eller den där Teslan. Linda skällde på honom och sa att ”det där får han lägga av med direkt om det ska bli en bra tävlingshäst av honom”, och herr Nilsson skrattade bara och höll med från chatten i Messenger. Nåja, hoppas hästen lär sig av sina misstag och slutar galoppera när starten går. Det var ju inte första gången och förmodligen inte den sista, kanske bäst att gardera sig med andra hästar i kommande lopp när man tippar på travet. Nu blev jag ju istället 96kr fattigare…. Wakonga!

– Hallå du ligger sist, kämpa! Nähepp, det blev ingen vinst denna gången heller…

Vad mer kan jag säga, ja vi ser fram emot några soliga dagar i Göteborg nu i helgen! Linda och jag åker tåget dit på fredag sedan stannar vi där till på måndag, vi kommer där att träffa några andra fina vänner som också ska dit för att njuta av Metallicas två konserter . Så jag hoppas det blir en jäkla rolig helg och massor av bra musik, mer om detta kommer i nästa inlägg. Sköt om er tills vi hörs igen och tack för att ni läser, ha d biff!

DAGENS JERKER går inte enbart till min andelshäst Patrick Tie utan till ALLA travhästar! Varför springer de inte så som jag hoppas och vill, hur svårt ska det vara för en favorit att vinna ett för dem ”enkelt lopp”? Jag blir bara förvirrad av trav numera, från och med nu kommer jag lägga alla mina förhoppningar på Harry Boy istället…

Lämna en kommentar