Midsommar 2023

Nu är midsommarhelgen över och jag hoppas att ni alla haft en riktigt skön helg! Här i Stockholm var vädret kanon och det fanns absolut inget att gnälla om när vi skulle fira på midsommarafton!

Jag startade redan på torsdagen med en sorts allergichock, med svullen hals och lite andningssvårigheter när jag vaknade. Först så trodde jag att jag blivit smittad av barnen som varit sjuka och hostat en längre tid, men jag hostade inte alls utan däremot var halsen alldeles svullet på mig och ögonen rann. Och den där gomspenen man har i svalget var alldeles svullen och täppte nästan igen hela halsen på mig, det såg inte klokt ut. Tydligen kämpade även Theo med rinnande ögon och en svullen hals som var jobbig som tusan, och sedan kände Linda av samma symptom på kvällen. Det visade sig vara otroligt höga halter av gräspollen i luften, och då ville tydligen min allergi ta symptomen till en ny nivå i år och orsakade onödig oro i min kropp. Men med dubbel dosering av mina superpiller så mådde jag sakta bättre igen, men det är fortfarande lite jobbigt i halsen och när jag vaknar på mornarna så har ögonen kladdat igen ordentligt. Då får man tvätta, tvätta och åter tvätta ansiktet tills man ser något igen. Så festligt!

Vi hade planerat att fira midsommar hemma hos min kära mor och Kent, och vi var många som kom dit. Min syster Linda och hennes barn åkte dit tidigt och hade plockat upp vår far på vägen dit, och de började fira lite före oss med sill lunch och andra godsaker. Sedan kom Lindas mor Åsa och hennes magnifika Lasse dit ungefär samtidigt som oss, de väntade dock valpar hemma och stannade enbart på en fika innan de var tvungna att åka hem igen. Men vi stannade kvar och lite senare på eftermiddagen kom även min bror Tommy förbi med sina två äldsta barn.

Barnen badade och hade kul i solskenet medan vi lite ”äldre” satt och tog det lugnt på verandan, och även om det var lite molnigt emellanåt så var detta välkommet för när solen sken som starkast var det riktigt varmt och skönt. Jag kan ha fått färg faktiskt, ni vet en sådan där röd och behaglig bränna som man oftast får första gångerna man befinner sig ute i solen. Linda blev också solbränd men hennes hud verkar oftast hoppa över stadiet där huden blir röd och går direkt på en snygg brun solbränna. Vi ser ut som två korvar ungefär när vi står bredvid varandra, jag är den okokta röda pölsen och den mer välgrillade goda kabanossen. Haha!

Till middag grillade vi, eller rättare sagt Kent grillade det kött vi hade tagit med oss och han gjorde det riktigt bra för gott blev det! Så vi njöt av den goda maten en stund, men sedan skulle barnen hoppa i poolen och bada igen. Så vi andra pratade vidare en stund, men tiden sprang iväg och plötsligt var det kväll. Vi plockade upp barnen från poolen och samlade ihop allt, sedan tackade vi för oss och åkte hem. Och bilresan hem var som rena rama safarin, vi såg MASSOR av rådjur och annat vilt när vi färdades längs den slingriga bilvägen genom skogarna. Så det gällde att köra försiktigt, men väl ute på motorvägen kunde vi gasa på igen och åkte hem. Stort tack alla inblandade för en riktigt mysig och fin midsommar!

Theo fick äntligen ta bort sitt gips förra veckan, dock så måste han ta det fortsatt lugnt den närmaste månaden och inte utsätta armen för några hårda stötar eller liknande. Han var så lycklig och nöjd över att slippa det där jobbiga gipset, och äntligen kunde han klia sig på armen igen när det behövs. Hans handled ser dock aningen böjd ut fortfarande, men det kommer troligen att vaxa sig tillrätta enligt ortopeden. Inom sjukvården så kallar man tydligen detta för ”bananarm” när den ser ut som den gör, så vi får hoppas att den rätar till sig med åren. Theo fick i alla fall sina efterlängtade röntgenbilder på sin brutna handled, dock var det de senaste bilderna där den hade justerats och börjat läka ihop igen. Så man ser inte så tydligt där själva frakturen varit, men han tycker mest det är kul att se sitt eget skelett som han uttryckte det. Och jag förstår honom, för skelett är coolt!

Nu är det bara två veckors arbete kvar innan jag går på semester, jag fick faktiskt en minde chock när jag kollade i kalendern igår eftersom jag trodde det var minst tre veckor kvar innan jag skulle vara ledig. Men två veckor går ju fort och jag har massor att få klart innan ledigheten, så nu blev jag lite smått stressad men ser fram emot att att bli klar och sedan njuta av några veckors ledighet. Det är jag värd tycker jag. Tack för att ni läser, ha d biff!

DAGENS JERKER går faktiskt till budfirman Best, som jag inte tycker är särskilt ”bäst” på att leverera i tid i alla fall. Igår kväll skulle jag få en leverans jag beställt och då jag var ”näst på tur” så skulle denna då komma ungefär kl.18.15 enligt det SMS jag fick skickat till mig. Sedan ändrades plötsligt tiden till kl.22.00 och jag hade 39 leveranser innan mig, mycket märkligt! Klockan blev tio på kvällen, fortfarande ingen leverans i sikte. När klockan närmade sig 22.30 fick jag ett nytt SMS om att min leverans tyvärr var lite försenad, men at den skulle komma kl.23.00 istället. Efter det somnade jag och vaknade till ett SMS på morgonen där det stod att de tyvärr inte hann med att leverera till mig, och att jag istället får min leverans nästkommande dag. Om jag inte får min leverans tidigt bland de första nu idag så blir jag irriterad, jag tänker fan inte sitta uppe en hel kväll till i väntan på att de ska dyka upp. Detta är tyvärr inte första gången jag råkar ut för detta när det gäller Best, utan det hör tyvärr mer till vanligheterna. Jag förstår också att det kan hända saker som försenar leveransen men då förväntar jag mig att de prioritera detta nästkommande dag istället, betalar man för en leverans så förväntar jag mig att de ska leverera på utsatt tid. Och jag är ju gammal numera och orkar inte hålla mig vaken så sent på kvällarna, nu blev det lite synd om mig känner jag. Haha!

2 reaktioner till “Midsommar 2023

  1. Det var henkes kalsong leverans som gjorde att han inte hann hem till dig så priset borde gå till Henke. 😂

    Gilla

Lämna en kommentar