Ett barnfritt dygn

Vad härligt! Går ej att beskriva känslan. Äntligen en sovmorgon, börjar nästan gråta av lycka…

20140309-201829.jpg
I lördags var det dags att checka in på Grand Hotel Saltsjöbaden. På vägen dit lämnade vi Freja hos mormor Lena. Nova och Theo stannade hemma under uppsyn av faster Linda och farmor Cina.
När vi checkat in så slängde vi på oss badrock och tofflor, sedan bar det av ner till Grand Hotel Spa. Där var alla klädda som oss i vita badrockar och tofflor. En känsla av kloster med munkar infann sig och jag hade kul åt den tanken en kort stund. Sedan insåg vi att alla sköna liggplatser runt poolen var upptagna. Vi flappade vidare i våra tofflor in till jacuzzin. Jag hade ju varit här tidigare i samband med ett julbord så jag hittade fram hur bra som helst. Dock så var jacuzzin redan ockuperad av andra, typiskt. Men där fanns en ångbastu! Tyvärr var den inte igång ordentligt, och en lång farbror kom ut och klagade över den fisljumna temperaturen. Så dit in gick vi inte! Istället slog vi oss ner i varsin stol runt ett litet bord, och inväntade att personalen skulle dyka upp. Vi hade varsin ansiktsbehandling bokade och blev senare upphämtade av två mystiskt klädda kvinnor. Hon som tog med sig Jenny såg ut som en glad rödklädd läkare, medan hon som tog hand om mig var klädd i svart som en ninja. Hon såg inte lika glad ut som Jennys röda läkare. Oroväckande. Men hon tänkte väl säkert att ”hurra, ytterligare en orakad tjocksmock”…
När behandlingen började så blev jag desto lugnare. Hon berättade vad hon gjorde i de olika stegen, och förhoppningsvis så hittar hon ingen livsfarlig hudsjukdom i mitt vackra ansikte tänkte jag. Det gjorde hon inte, istället höll jag nästan på att somna när jag fick ansiktsmassage på slutet. Sedan var det klart, mitt ansikte var inoljat och sken som bara den! Jenny såg också lite glansig ut i ansiktet, men rena och fina var vi! Spaavdelningen var fortfarande fullproppad av människor, så vi gick upp till rummet igen.
När vi klätt upp oss så öppnade vi en flaska champagne och åt lite ost med tillhörande romantiska kex som vi fick med oss i present. Det var mumsigt, och samtidigt bra att ha stretchat magsäcken lite inför middagen. Jenny ville ta en fin bild på oss, men jag blir ju aldrig fin på bild. Beskåda Jenny och döingen…

20140310-083314.jpg
Efter att ha återupplivats var det dags för middag. Det blev trerätters, och sedan var vi verkligen mätta. Skönt att äta middag i lugn och ro. Så pass avslappnat att Jenny blev trött. Vi gick upp på rummet igen och lade oss på sängen en stund för att smälta maten. Men där slutade kvällen, båda somnade. Vaknade till efter en stund och bäddade ner oss igen, sedan sov vi en hel natt utan att bli väckta av ett enda barn… Zzz!
Hur länge sov vi nu då denna barnfria sovmorgon? Gissning någon? Jenny vaknade kl.05 och hade svårt att somna om efter det. Jag vaknade till tidigt men somnade om lika fort, en egenskap som vi är experter på i min släkt. Men kl.08 vaknade jag utvilad, då var Jenny redan uppe och pysslade i badrummet. Trodde jag skulle sova till kl.11 eller nåt, men icke. Efter att ha dragit sig en stund så gjorde vi oss redo för frukost i Franska matsalen. Oh lá mare!
Vi åt mycket frukost, länge. I över en timme satt vi och njöt av en frukost i lugn och ro. Gott var det också såklart. Men sedan var det dags att återvända till rummet igen och förbereda utcheckning. Ett dygn av lugn, vila och harmoni hade kommit till sitt slut. Nu bar det av hem igen!
Jag släppte av Jenny hos Lena, de skulle ta med Freja på Mumin teater senare på eftermiddagen. Och jag tuffade vidare hem till twinsen. De verkade ha haft det hur bra som helst med Linda och morsan. Så nu vet vi att det går, vi kan faktiskt lämna ifrån oss barnen utan att världen rasar samman. Och att barnen har kul även utan oss! Så ett stort varmt tack för hotellvistelsen och barnpassningen, vi behövde verkligen detta!

Idag var Anton och jag på truckutbildning. Vi går båda som lärlingar och lär oss blanda alla dessa krämer vi tillverkar på jobbet. En del av detta är att köra truck, så då behövs såklart ett truckkort. Det började med en lång dag av teori ute i Skärholmen, och dagen avslutades med ett teoriprov. Vi klarade detta båda två med 24/25 poäng, klart godkänt! Så imorgon väntar en dag av truckrattande ute i Jordbro, mina gamla ”hoods” där jag växte upp. Så vi hoppas på en bra dag och att vi sedan har klarat av utbildningen. Tut tuut!

20140310-223440.jpg
Nu måste jag nog sova så att jag är redo för morgondagens stora utmaningar. Ha d biff!

DAGENS JERKER går nog lite till spaavdelningen på Grand Hotel. Det var ingen vidare ordning där och väldigt mycket folk som skulle trängas tillsammans. Inget vidare ”relax” om ni frågar mig, här behövs det styras upp lite på tyskt vis…

Lämna en kommentar