HaPpY EaStEr

Nu när barnen rest bort över påsken så tänkte jag kolla ikapp på lite diverse filmer och serier som jag känner ha släpat efter i ”The World of Jimmy”…

Först så måste jag berätta om starka kvinnor. De finns ju på riktigt överallt, det är sant! Men den som jag tänkte prata om just nu är fiktiv och heter Diana, och då syftar jag inte på den elaka starka kvinnan i den gamla TV-serien ”V”. Utan jag tittade på filmen ”Wonder Woman” som handlar om en annan Diana, spelad av Gal Gadot. Jag hade dragit ut på detta ett tag eftersom jag kände mig så gammal och besviken efter att ha sett ”Spider-Man Homecoming”, och har inte känt mig manad att ta mig för ytterligare en superhjältefilm. Men jag såg den tillslut, och jag blev positivt överraskad av den måste jag säga. Den har fått fina recensioner men det brukar inte betyda att filmupplevelsen är bra för det, men det var den i alla fall. Den hade lite mer hjärta och tanke än vanliga superhjältefilmer, och handlingen var helt okej. Det var faktiskt skönt att se en kvinnlig superhjälte som omväxling istället för uppumpadade testosteronstinna snubbar med mantlar och laserkanoner. Karaktären Diana verkar vara en riktigt vettig individ som inte slår först och frågar sen, och det enda jag kan anmärka på är väl att hon har väldigt lite kläder på sig när hon strider. Det känns lite föråldrat och påminner om när damlagen inom sporten ska locka till sig en bredare publik genom att ha mindre shorts och andra kläder. Detta störde ändå inte så mycket eftersom hon för det mesta i filmen dolde sin identitet med rockar och annat. Så nu lever hoppet lite igen om att superhjältefilmerna fortfarande kan leverera något sevärt på bio!

Jag tyckte ”Wonder Woman” var en av de bättre filmerna inom sin genre på senare år, så nu har jag faktiskt även tittat på filmen ”Justice League”. Där dyker hon upp igen tillsammans med Batman (Skinnebiten på danska), Stålis och de andra hjältarna.

Jag gjorde en helkväll av detta med chips och dip, och dessutom så hade jag skaffat denna film i 3D. Så jag satt där med glasögonen på mig och var riktigt redo! Jag kan inte beskriva mina förväntningar denna gång, med tanke på senaste tidens blandade resultat när det kommer till filmer av blockbusterkaraktär. Så nu fick filmen ha sin gång, och den var inte så dum tycker jag. Om det är något jag märker att jag inte uppskattar längre, så är det när overkliga monster och liknande dyker upp i filmer. Men det hör väl till i denna genre, så det får jag acceptera. Men det var just avsaknaden av dessa orealistiska typer i Christopher Nolans Batman-trilogin med Christian Bale i huvudrollen som gjorde de filmerna så jäkla bra. Där var ju skurkarna Bane (Tom Hardy) och Jokern (Heath Ledger) otäckt grymma på sina egna vis, men fortfarande mänskliga.

I ”Justice League” tar filmen vid där ”Batman vs. Superman: Dawn Of Justice” slutade, nämligen med att Superman är död. Ny ondska nalkas i form av några insektsliknande flygande vålnader som börjar dyka upp runtom på vår planet i deras sökande efter tre gömda boxar. Japp, ni läste rätt. De söker efter tre fyrkantiga lådor som är gömda på vår planet. En vaktas av amasonerna på deras gömda ö, en annan av havsfolket i Atlantis och den sista är nedgrävd av människorna på okänd ort sedan hundratals år tillbaka. Elakingen som vill åt dessa heter Steppenwolf, en för mig helt okänd skurk som inte hade något med rockbandet som gav oss låten ”Born To Be Wild” att göra alls. Tyvärr, och jag kan inget om denna onda farbror alls. Han verkar dyka upp från en annan dimension via en portal, och är stor och stark. En surgubbe kan man faktiskt säga, han svingar en jättestor yxa och kallar sig världars undergång eller något liknande. Han omges av sina flygande vålnader som livnär sig på rädsla, så originellt. Men även om upplägget verkar lite töntigt så blir det en ganska bra film av detta! Mest tack vare Wonder Woman och Batman som för mig är de intressantaste karaktärerna. Men nu fick jag för första gången uppleva den lite dryga Aquaman, den komplicerade Cyborg och Flash som bidrog med humorn i filmen. Just humorn kände jag var lite vuxnare och inte lika tramsig som den Marvel erbjuder i sina superhjältefilmer. Allt känns lite mognare faktiskt i jämförelse, därför gillade jag denna film. Och att få se hur dessa hjältar finner varandra för att bekämpa ondskan var intressant. Även att se hur Batman som inte besitter några superkrafter, än att vara rik som han själv säger, faktiskt får kämpa på ganska bra för att hålla jämna steg med de övriga i gänget. Filmen blev tydligen ingen biosuccé och kritiserades för det, men som helhet så var det ingen dålig film alls. Jag kommer garanterat att se den igen, någon gång…

Sedan så gjorde jag ett tappert försök att titta ikapp på zombiesarna i ”Fear the Walking Dead”, nu är jag inne på säsong tre tror jag. Jag tyckte de tidigare säsongerna var lite segare om man jämförde med ”The Walking Dead”, men tydligen så ska denna säsong leverera ordentligt. Jag hann dock bara se på två avsnitt innan jag fick göra en paus. Det är ju bara elände och elände i dessa serier, aldrig blir det lugn och ro. Det tycks krylla utav förrädiska och elaka människor överallt, och sedan ska det såklart bitas. Sen så är de hungriga och ut kommer det blod, så att det blir klibb och smuts på kläderna…

Men detta ska jag lägga lite tid på att försöka komma ikapp nu under påskhelgen, för denna säsong ska tydligen vara riktigt bra. Sedan ska jag även i mån av tid, börja titta på den senaste säsongen av ”The Walking Dead”. Det blir väldigt mycket blod, kladd, kurrande magar och spänning med de väsande vandrande döda framöver. Kanske att jag borde varva detta med lite ”The Big Bang Theory” för balansens skull.

Nu under helgen ska vi även fira världens bästa syster och sedan världens bästa farmor som båda fyller år! Den gamla krutdamen som gillar giraffer har varit trött och hängig ett tag, men vi hoppas att vårt besök på hemmet kan pigga upp lite. Så får vi se hur mycket hon orkar fira, hon blir garanterat glad över att få träffa oss i alla fall. Sedan ska vi åka och fira min farmor! Haha, nä jag menar såklart min syster Linda. Hon är en pigg och rask ung dam i sina bästa år, tror hon. Hon vet inte om hur bra det är att vara tre år äldre, som jag ju är. Men hon kommer dit tids nog, och snart fyller hon 40 år! Tiden går fort när man har så himla roligt!

Jag återkommer om allt firande nästa gång, så får vi se vad som har hänt då. Nu ska jag äta påskgodis och avnjuta en bit smörgåstårta. Ja ni läste rätt, smörgåstårta! Jag har gjort mig en sorts minivariant till påsktårta som jag tänkte avnjuta under denna helg. Är den inte fin? Mm… Gott! Tack för att ni läser, GLAD PÅSK & ha d biff!

DAGENS JERKER går till TV4. Jag tittade på ”Nyhetsmorgon” som jag alltid gör när jag är ledig, och nu var det en så kallad expertpanel där för att diskutera veckans händelser. Men de bara skrek, överröstade och pratade i mun på varandra att jag tillslut bytte kanal. Fy fasen vilket oväsen att börja dagen till…

Lämna en kommentar