Hurra för mig och så!

Inte visste jag att fylla 37 år skulle vara så härligt. Det är nog det nya 25 om du frågar mig! Känner mig ung och stark, lite som en fantastisk människa. Så är det när man har mycket att fira, och det har jag gjort idag.

Ikväll kom svärmor Lena med sin parhäst Magnus och firade mig. De hade även med sig solstrålen mormor Solveig. Jag har inte skrivit det tidigare, men Solveig halkade eller föll i somras på Tallebo och skadade axeln. Detta hände när jag hade åkt hem för att börja min första arbetsvecka efter semestern, så familjen var kvar på Tallebo då. Solveig fick tydligen åka ambulans in till sjukhuset den kvällen, och jag vet fortfarande inte exakt vad det var som hade hänt. När jag pratade med Freja dagen eftet så lät det såhär.

– Vet du, att mormor Solen har ramlat och fick åka ambulans! Började hon berätta livligt.

– Oj! Men hur mår hon nu då? Frågade jag.

– Hon är hemma här nu. Hon går runt med armen i en väska hela tiden. Förklarade hon då.

Hon syftade på en mitella, som Solveig fick bära armen i för att få lite stabilitet tror jag det var. Haha, barn kan berätta de mest fantastiska saker!

Men i alla fall, de kom förbi ikväll och åt middag här med oss. Jenny hade gjort en god kycklingrätt som alla verkade uppskatta. Sedan fikade vi det bästa som finns… Donuts! Mm, jag älskar donuts! 

Jag fick paket idag igen, tänka sig. Av Jenny och barnen fick jag ett nytt kastrullset som ska fungera på vår framtida induktionshäll. Det verkar vara riktigt bra kvalitet på grejerna så jag ser fram emot en ny era i köket senare i höst när nya hällen är på plats. Sedan fick jag filmen Deadpool, som är mycket rolig! Plus en presentpåse med trisslotter och mitt favoritgodis (winegums, tutti-frutti och salta dragsters). Lotterna visade sig vara nitlotter efter att barnen hjälpt mig skrapa dem. Sedan åt de upp mitt godis… 

Av Lena, Magnus och Solveig fick jag en röktunna och en digital termometer. Dessa kommer jag använda flitigt framöver, speciellt när det ska rökas hemmagjorda korvar. Är mycket spänd på att få testa detta. Tack ska ni ha! 

Nu har jag tack vare er alla nåt en milstolpe. Ett mål som jag faktiskt inte ens kunnat drömma om när jag började skriva här. Nu har bloggen haft hela 10.000 besökare! Fattar ni, jag kan knappt tro det. Tiotusen! Tiotusen gånger har människor besökt eller klickat sig in och läst på bloggen. Det värmer stort ska ni veta, och det är helt och hållet er förtjänst. TACK SKA NI HA!! 

Freja, vår femåring är i ett helt fantastiskt skede av livet just nu. Hon är bra på så otroligt många sätt! En helt fantastisk människa som man älskar att uppleva dagarna tillsammans med. Hon pratar och förklarar saker som bara barn kan. Lite som jag skrev här tidigare i inlägget om hur Solveig går runt med armen i en väska. Eller som när hon ritade en teckning till mig i våras när jag låg sjuk i flera dagar, se här. 

– Här ligger du och bara sover, du gör ingenting… Haha, så beskrev hon bilden för mig. Men det var ju sant, jag kunde inte kliva ur sängen utan bara låg ju där.

Igår satt hon och lyssnade mycket på en skolklass som sjunger en låt som heter ”Stopp min kropp”. Den handlar om integritet och att man själv ska få bestämma över sin egen kropp, lite kort sammanfattat av mig. Men senare på kvällen så dök ett reportage upp på ”Lilla Aktuellt” om denna låt. Och barnen som sjöng den fick förklara låtens innebörd. Att det kan kännas jobbigt när man säger åt någon ge mig en kram exempelvis när man ska säga adjö, fast personen kanske inte alls vill kramas. Och efter intervjun så pratade jag med Freja lite om vad som sagts.

– Förstår du vad de menar Freja? Frågade jag.

– Vadå? Svarade hon.

– Ja det barnen som sjunger låten sitter och berättar, förstår du vad de säger? Frågade jag igen.

– Ja det är väl klart… Dom pratar ju svenska! Svarade hon tvärsäkert.

Det blev lite utav schackmatt där till henne mot mig. Haha, vilket underbart svar! Jag blev alldeles ställd just där och då, men när vi tog upp samtalet en stund senare när jag samlat nytt självförtroende så verkade hon helt förstå låtens innebörd. Hon vill även att de ska sjunga den på förskolan så att alla kan lära sig låten. Det är ju en jättebra idé, så Jenny pratade med en av förskolelärarna idag. Och de har också uppmärksammat låten, så det kommer att jobbas vidare med den på förskolan. De visste inte riktigt hur just nu, men det kommer säkert bli en toppengrej! Framtiden är barnen, så låt dem få bra värderingar och grunder att stå på tycker jag. 

Ja, nu är jag sådär trött igen att jag inte orkar skriva mer. Tack till alla som skickat hälsningar och gratulerat mig idag. Och tack alla ni som läser, detta är verkligen toppen. Mot nya mål! Ha d biff!

DAGENS JERKER blir svår att utse efter en sådan bra dag. Men kanske någon av mina arbetskamrater Susanne eller Camilla ska få utmärkelsen? De stirrade på mig och antydde att jag fått ett nytt veck eller rynka mitt på skallen. Ja ni hör själva, de får oavkortat utmärkelsen Dagens Jerker! 37 är det nya 25! Så det så…

Lämna en kommentar